Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 13:34

Καλαμάτα: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο "αντίο" στον Γιάννη Χριστόπουλο (βίντεο-φωτογραφίες)

Καλαμάτα: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο "αντίο" στον Γιάννη Χριστόπουλο (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Σε κλίμα θλίψης και οδύνης πλήθος κόσμου, αποχαιρέτησε σήμερα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα, το δάσκαλο, τον αυτοδιοικητικό και συνδικαλιστή Γιάννη Χριστόπουλο.

Η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι συνάδελφοί του στην εκπαίδευση, οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης στην πόλη και στη Μεσσηνία, οι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και απλός κόσμος που τον γνώριζε, είπαν το ύστατο χαίρε στον Γιάννη.

Το αυθόρμητο παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου και οι φωνές αθάνατος, όταν το φέρετρο βγήκε από το ναό και όταν η νεκροφόρα ξεκίνησε για το τελευταίο του ταξίδι στην αγαπημένη του Αυλώνα, ήταν η ηθική ανταμοιβή των αγώνων και της προσφοράς του Γ. Χριστόπουλου στην εκπαίδευση και στην τοπική κοινωνία.

Ο συνταξιούχος δάσκαλος και φίλος του Βασίλης Αγγελόπουλος, στον επικήδειο, απευθυνόμενος στον Γιάννη, σημείωσε ότι “η απώλειά σου είναι δυσβάστακτη για την οικογένειά σου και όλους εμάς. Θα στερηθούμε την εικόνα, την παρουσία σου και τη φιλία σου”.

Παρατήρησε πως θα στερηθούν την παρουσία του συνάδελφοί του στην εκπαίδευση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Σημείωσε τη μεθοδικότητα, την αγωνιστικότητα, το θάρρος και το πάθος που τον χαρακτήριζε και υπογράμμισε ότι επέμενε να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, παρά τις απογοητεύσεις και να παλεύει για το καλύτερο.

Μεταξύ αυτών που τον αποχαιρέτησαν πέρα από τον Ν. Ανδρουλάκη, ήταν ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Κουσελάς, ο τέως περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην δήμαρχοι του νομού, ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιώργος Πουλοκέφαλος και τοπικά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Γ.Σ.