Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 14:46

Σεΐχης με 6.500 ελαιόδεντρα στη Μεσσηνία επεκτείνεται και στον τουρισμό στην Πελοπόννησο

Σεΐχης με 6.500 ελαιόδεντρα στη Μεσσηνία επεκτείνεται και στον τουρισμό στην Πελοπόννησο

 

Στον τομέα του τουρισμού και μάλιστα στην Πελοπόννησο επεκτείνεται η δραστηριότητα του σεΐχη Ταχνούν Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναϊάν, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Olivian Groves, που διαχειρίζεται 28.000 ρίζες ελιές στην Ερμιόνη Αργολίδας και άλλες 6.500 στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με το protothema.gr o βαθύπλουτος σεΐχης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει ήδη δρομολογήσει την κατασκευή ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στο Πόρτο Χέλι. Πρόκειται για το πρώτο «Waldorf Astoria Hotel & Resort» που θα ανοίξει στη χώρα μας, στην περιοχή Πετροθάλασσα, και η επένδυση θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ. Τις τελευταίες εβδομάδες συνεργεία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ολοκλήρωσαν την αποκομιδή των τελευταίων μπάζων, ώστε να καθαριστεί η έκταση των 234 στρεμμάτων. Είχε προηγηθεί η κατεδάφιση του παλιού ξενοδοχείου «Ermioni Club» που βρισκόταν εκεί.

Το εν λόγω προτζεκτ τρέχει η  carlet Beach A.E. με διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιάννη Ρουμπάτη, πρώην διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος γνώρισε τον βαθύπλουτο Αραβα στο πλαίσιο των τότε αρμοδιοτήτων του, καθώς ο τελευταίος είναι ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

ΟΙ “ΧΡΥΣΟΙ” ΕΛΑΙΩΝΕΣ

 

Οι ελαιώνες του βρίσκονται στην Ερμιόνη, όπου διαθέτει 28.000 ρίζες, και στη Μεσσηνία, όπου διαθέτει 6.500 δέντρα. Η καλλιέργεια είναι παραδοσιακή και η συγκομιδή γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον, αφού δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα σε αυτή την ευλογημένη γη.

Η εταιρεία συμφερόντων του με την επωνυμία Olivian Groves έδωσε το «παρών» στην έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga πριν από λίγους μήνες με δικό της περίπτερο, όπου παρουσιάστηκαν τα ελληνικά premium ελαιόλαδα του Ταχνούν Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναϊάν.

Πρόκειται για τα Hermioni και Hrysos, αμφότερα κλεισμένα σε δύο ιδιαίτερα μπουκάλια, που άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις σε όσους τα δοκίμασαν.

Το πρώτο παράγεται από την ποικιλία Μανάκι και το δεύτερο από την περίφημη Κορωνέικη, ενώ όλη η παραγωγή της Olivian Groves διατίθεται στο εξωτερικό, με την τιμή του λίτρου για το Hrysos να αγγίζει τα 36 ευρώ το λίτρο.

Η παρουσία της εταιρείας του Olivian Groves στην Anuga κρίθηκε επιβεβλημένη αφού αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, την οποία επισκέπτονται περισσότεροι από 160 εκατομμύρια εμπορικοί επισκέπτες από 192 χώρες.

Πέρυσι πάντως οι ελαιώνες του σεΐχη παρήγαγαν πολύ περιορισμένο αριθμό κιλών, σε μια δραματική χρονιά αναφορικά με την παραγωγή λαδιού σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Ιταλία να είναι 27% κάτω και την Ισπανία, που είναι η πρώτη παραγωγός στον κόσμο, 56%, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.