Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 08:31

Δράση ευαισθητοποίησης στην Καλαμάτα: “Γίνε ο ήρωας ενός παιδιού!”

Γράφτηκε από την
Δράση ευαισθητοποίησης στην Καλαμάτα: “Γίνε ο ήρωας ενός παιδιού!”

 

Εθελοντική δράση “Γίνε ο ήρωας ενός παιδιού!”, για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της στήριξης προς τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, υποστηρίζοντας τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών “Φλόγα”, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στην Καλαμάτα, αύριο Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Οι οργανωτές καλούν όλους τους πολίτες, ηλικίας 18 - 40 ετών με καλή κατάσταση υγείας, να συμμετάσχουν στη δράση, να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Τη δράση που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου που έχει καθιερωθεί την 15η Φεβρουαρίου, οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ “Κάθε βιβλίο ένα Ταξίδι- Βιβλιοταξιδεύουμε”, τη “Φάος” ΚοινΣεπ, την ΑΜΚΕ “Νήσος Αγάπης”, το “Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος”, τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτα “Ο Ποσειδών”, το “Χάρισε Ζωή”, το ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Καλαμάτας, οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής. Όπως επισημάνθηκε, “με την υποστήριξη και την αγάπη σας, μπορούμε να βοηθήσουμε κάθε παιδί που μάχεται ενάντια στον καρκίνο του αίματος, να βρει συμβατούς δότες και να βγει νικητής από αυτήν τη δύσκολη μάχη”.

“Η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στη δράση «Γίνε ο Ήρωας ενός παιδιού», είναι αυτονόητη, όπως αυτονόητη είναι η συμμετοχή μας σε κάθε δράση, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω σε θέματα που μας αφορούν όλους”, επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσης Σκοπετέας και παρατήρησε: “Και είναι μια δράση που δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια, αλλά να κάνουμε πράξεις. Γιατί ο καθένας με τη συμμετοχή του έμπρακτα μπορεί να υποστηρίξει την προσπάθεια που γίνεται και να βοηθήσει τα παιδιά της «Φλόγας», αλλά και κάθε ένα από τα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο”.

Η πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Κάθε βιβλίο ένα Ταξίδι- Βιβλιοταξιδεύουμε” Ελευθερία Χαλίλι δήλωσε ότι “η δωρεά αυτή δεν αποτελεί μόνο μια πράξη ανιδιοτελούς αγάπης, αλλά επίσης μια επιστημονικά υποστηριζόμενη διαδικασία που μπορεί να σώσει ζωές, ιδίως αυτές των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες όπως ο καρκίνος του αίματος. Η συμμετοχή στη δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών, είναι μια απλή αλλά ισχυρή κίνηση”. Χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δράση “ισχυρή κίνηση, μια ανώδυνη διαδικασία, που προσφέρει ελπίδες. Μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης με θετικό αντίκτυπο”.

Η πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Νήσος Αγάπης” Θεοδώρα Σπανού παρατήρησε πως “στόχος μας να καταστήσουμε αυτή την πρωτοβουλία θεσμό, και παράλληλα να προσφέρουμε ελπίδες στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Η δεξαμενή δοτών δεν απαιτεί την αυτόματη δωρεά μοσχεύματος, αλλά ανοίγει την πόρτα για μια σημαντική προσφορά στο μέλλον”.


NEWSLETTER