Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 21:26

Ανησυχούν τους εμπόρους της Κυπαρισσίας οι διαρρήξεις

Γράφτηκε από την

Ανησυχούν τους εμπόρους
της Κυπαρισσίας οι διαρρήξεις


Eντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στον εμπορικό κόσμο της Κυπαρισσίας τα τελευταία κρούσματα διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία στην καρδιά της πόλης. Oπως μας είπε ο πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου Σπύρος Χηνόπουλος, χρειάζεται ενίσχυση της αστυνόμευσης με σωστή επάνδρωση του Αστυνομικού Τμήματος. Οπως υπογραμμίζει, το ζητούμενο είναι η πρόληψη τέτοιων περιστατικών - τονίζοντας ότι προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι οι διαρρήξεις έγιναν μέσα στο κέντρο της πόλης και της αγοράς. Συγκεκριμένα ο κ. Χηνόπουλος σημείωσε:
«Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια έξαρση, με αποκορύφωμα τις δύο διαρρήξεις που έγιναν μέσα στο κέντρο της αγοράς. Αυτό είναι που μας ανησυχεί: Διαρρήξεις μέσα στο κέντρο, τις οποίες κανείς δεν πήρε χαμπάρι.
Εμείς κατά καιρούς έχουμε επισημάνει ότι υπάρχει έλλειψη αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης και στην αγορά. Το έχουμε συζητήσει με το τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου μας καθησυχάζουν, αλλά βλέπουμε ότι συνεχώς υπάρχουν κρούσματα. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι το εξής: Πήραμε μέρος σε μια συνάντηση με το νέο δήμαρχο, εκφράστηκαν κάποιες ανησυχίες έντονες από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, και αυτό που συζητιέται πολύ είναι ότι συνεχώς αποδυναμώνεται το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας. Μάλιστα πολλοί αστυνομικοί που ανήκουν στο δικό μας τμήμα πάνε για εργασίες της Αστυνομίας στην Καλαμάτα. Αυτό θέλουμε να σταματήσει. Να έχει το τμήμα μας τη δύναμη που πρέπει, και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αρκεί να είναι όσοι πρέπει να είναι.
Η ανησυχία είναι πολύ μεγάλη στον εμπορικό κόσμο - γιατί και το να πιάσεις τον κλέφτη μετά... δε λέει τίποτα. Η διάρρηξη έχει γίνει, έχει μπει μέσα στο μαγαζί σου, έχει κάνει καταστροφές κι έχει κλέψει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρχει πρόληψη. Χρειάζεται έντονη παρουσία της Αστυνομίας στην αγορά, διαφορετικά θα συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο».

Κ.Μπ.