Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 08:49

Σιδηροδρομικός Σταθμός Καλαμάτας: Αναρχο πάρκινγκ στις γραμμές του τρένου

Σιδηροδρομικός Σταθμός Καλαμάτας: Αναρχο πάρκινγκ στις γραμμές του τρένου

 

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Σινάπης

Σε ...απέραντο πάρκινγκ αυτοκινήτων και “ζούγκλα” έχει μετατραπεί ο χώρος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, που έχει παραχωρηθεί από τον ΟΣΕ στον Δήμο Καλαμάτας.

Εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης σε έναν εμβληματικό χώρο στο κέντρο της πόλης, που δεν του αξίζει τέτοια αντιμετώπιση.

Το μεγαλύτερο μέρος του χώρου αποτελεί πάρκινγκ αυτοκινήτων, άναρχο, με πολλές θέσεις και δωρεάν μάλιστα. Για να ...αξιοποιηθεί όσο περισσότερος χώρος γίνεται, έχουν “μπαζωθεί” και γραμμές και αυτοκίνητα παρκάρουν πάνω σε αυτές.

Παρά τη μεγάλη χρησιμότητά του δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Αυτό φανερώνεται από το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καθαρισμός και δεν έχουν κοπεί τα χορτάρια που έχουν μεγαλώσει και ξεραθεί. Καθαρισμός που έχει γίνει σε κεντρικά και άλλα σημαντικά σημεία της πόλης.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι υπάρχουν σημεία στον χώρο του σταθμού που έχουν εγκαταλειφθεί, κυρίως στη νοτιοανατολική πλευρά, όπου φυτά και δέντρα έχουν θεριέψει, έχουν αποκλείσει το μονοπάτι - διάβαση που υπήρχε και δημιουργούν, χωρίς υπερβολή, εικόνα ζούγκλας.

Για την εικόνα αυτή της εγκατάλειψης και της απαξίωσης έχουμε δεχθεί αρκετές διαμαρτυρίες και πολλά αρνητικά σχόλια το τελευταίο διάστημα και αυτά ήταν που μας κινητοποίησαν.

Να υπενθυμίσουμε ότι επί δημαρχίας Νίκα υπήρχε σχέδιο και προοπτική δημιουργίας τμήματος ποδηλατόδρομου μέσα στον χώρο του σταθμού, που θα συνέδεε τον κεντρικό ποδηλατόδρομο, από το ΔΗΠΕΘΕΚ, με τον ποδηλατόδρομο προς το Δημαρχείο, στη Νέδοντος και την Αρτέμιδος, απέναντι από το Μέγαρο Χορού.

Ακόμα, είχαν δοθεί υποσχέσεις για να ανοίξει ο χώρος του σταθμού (παραμένει κλειστός στη βόρεια πλευρά, στη Νέδοντος) και να δημιουργηθούν σκάλες στη δυτική πλευρά, στην Υδρας και στην αρχή της Ψαρών.

Οι υποσχέσεις και τα σχέδια για άνοιγμα και αναβάθμιση πήγαν περίπατο.