Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 16:02

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αγώνα δρόμου

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αγώνα δρόμου

 

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοινώθηκαν από τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας Αθανάσιο Χριστόπουλο και το λιμενάρχη Καλαμάτας Νικόλαο Κωνσταντέλλη, στην Παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας (περιοχή Μαρίνας και δυτική πλευρά λιμανιού) για μεθαύριο Κυριακή απόγευμα, λόγω της διεξαγωγής του 6ου Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές προβλέπονται:

α) Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης, παντός είδος οχήματος, από τις 7 το απόγευμα έως το τέλος του αγώνα στις οδούς Ευαγγελιστρίας και Σαλαμίνος, από Ψαρών έως Καμβύση και στην οδό Καμβύση, από Ευαγγελιστρίας έως Σαλαμίνος. β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας, παντός είδος οχήματος από τις 7.30 το απόγευμα έως το τέλος του αγώνα στις οδούς Ευαγγελιστρίας από Ψαρών έως Καμβύση, Σαλαμίνος από Νέστορος έως Ψαρών και Καμβύση από Ευαγγελιστρίας έως Σαλαμίνος.

Οι απαγορεύσεις ισχύουν και για τις κάθετες οδούς – παρόδους, σημεία όπου διασταυρώνονται ή συμβάλουν με τις ανωτέρω οδούς. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κατά περίπτωση μέσω παρακαμπτήριων οδών, με εξαίρεση τα οχήματα άμεσης επέμβασης - εκτάκτου ανάγκης (Ελληνικής Αστυνομίας - Λιμενικού Σώματος - Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κι ΕΚΑΒ.

 

Ακόμα, προβλέπεται:

1) Η διακοπή κίνησης και η απαγόρευση στάθμευσης παντός είδους οχημάτων στην οδό Ψαρών από την συμβολή της οδού Ποσειδώνος έως την συμβολή της οδού Αναλήψεως, με εξαίρεση τα οχήματα άμεσης επέμβασης - εκτάκτου ανάγκης. 2) Η απαγόρευση στάθμευσης στην προβλήτα Νο 4, 5 (έναντι κτηρίων όπου στεγάζονται το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Κεντρικό Λιμεναρχείο, το Τελωνείο Καλαμάτας και η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Μεσσηνίας). Η μη χρήση του τελωνειακού περιβόλου (τμήμα της προβλήτας 7) ως χώρος στάθμευσης από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.