Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 21:07

Επανήλθε το νερό στο νεκροταφείο στο Πλατύ μετά την πρόσφατη κλοπή των σωλήνων της ύδρευσης

Επανήλθε το νερό στο νεκροταφείο στο Πλατύ μετά την πρόσφατη κλοπή των σωλήνων της ύδρευσης

 

Το νερό επανήλθε στο νεκροταφείο στο Πλατύ, μετά την πρόσφατη κλοπή των σωλήνων της ύδρευσης, με αποτέλεσμα ο ιερός αυτός χώρος να μείνει για 1 - 2 ημέρες χωρίς νερό.

Οπως πληροφορηθήκαμε και διαπιστώσαμε, άμεσα ο πρόεδρος της κοινότητας Σπύρος Μαρούλης, έβαλε λάστιχο, πλαστικό, στο νεκροταφείο, αντικαθιστώντας τη σιδερένια σωλήνα ύδρευσης που είχε κλαπεί. Πράξη που έγινε την επόμενη ημέρα της επίσκεψης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα, κατά την οποία υποσχέθηκε ξανά ενίσχυση της αστυνόμευσης με ΟΠΚΕ και κάμερες.

Η κλοπή της σιδερένιας σωλήνας δεν ήταν η μοναδική ζημιά  δολιοφθορά στο νεκροταφείο, καθώς αυτές τις μέρες οι ίδιοι ή άλλοι θρασύτατοι διαρρήκτες αποπειράθηκαν να κλέψουν ένα από τα καινούργια παράθυρα του ναού της Αγίας Αικατερίνης, κόβοντας τα σιδερένια κάγκελα. Δεν τα κατάφεραν, αλλά προκάλεσαν ζημιές στα κάγκελα.

Να υπενθυμίσουμε δεν πάει πολύς καιρός που ο ναός του νεκροταφείου είχε μείνει χωρίς πόρτα και παράθυρα.

Πάντως, κάτοικοι του χωριού που είναι αγανακτισμένοι και νιώθουν ανασφάλεια, σημειώνουν ότι πέρα από τους Ρομά που φέρονται ως υπεύθυνοι για τις κλοπές, στην περιοχή του νεκροταφείου στο Πλατύ κινούνται περίεργα και άλλα άτομα, που δείχνει διακίνηση ναρκωτικών.

Γ.Σ.