Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 18:50

Έκκληση για εξοικονόμηση νερού από την ΔΕΥΑ Καλαμάτας - Στο "στόχαστρο" αυλές, αυτοκίνητα, πιάτα και… υγιεινή

Έκκληση για εξοικονόμηση νερού από την ΔΕΥΑ Καλαμάτας - Στο "στόχαστρο" αυλές, αυτοκίνητα, πιάτα και… υγιεινή

“Καμπανάκι” ως προς την εξοικονόμηση νερού “έκρουσε” για μια ακόμα φορά η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης φαινομένων λειψυδρίας, καλώντας όλους να φροντίσουν ώστε να υπάρχει επάρκεια πόσιμου νερού για τις οικιακές και προσωπικές ανάγκες.

Μεταξύ άλλων, η έκκληση εστιάζει στο πότισμα αυλών και στο πλύσιμο των αυτοκινήτων, καθώς και σε καθημερινές δραστηριότητες όπως η καθαριότητα των πιάτων και το βούρτσισμα δοντιών, όπου αρκετοί πολίτες ξεχνούν τη βρύση ανοιχτή.

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ»

«Λέμε όχι στην σπατάλη και την αλόγιστη χρήση νερού. Οι πολίτες θα πρέπει εμπράκτως να συμβάλουν στην εξοικονόμηση του νερού με την υιοθέτηση συγκεκριμένων πρακτικών. Αποφεύγετε να ποτίζετε καλλιέργειες. Αποφεύγετε να πλένετε τις αυλές, τον δρόμο και τα αυτοκίνητά σας με νερό ύδρευσης. Το νερό της ύδρευσης εξυπηρετεί τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι τις καλλιέργειες, τα αυτοκίνητα και τους δρόμους» αναφέρει η ΔΕΥΑΚ τονίζοντας στη συνέχεια τα εξής: «Δεν αφήνουμε ανοιχτή τη βρύση κατά το πλύσιμο πιάτων, το βούρτσισμα δοντιών και το ξύρισμα. Ελέγχουμε συχνά τις υδραυλικές εγκαταστάσεις μας για ενδεχόμενες διαρροές και τις επιδιορθώνουμε άμεσα. Ενημερώνουμε άμεσα τη ΔΕΥΑΚ σε περίπτωση που διαπιστώσουμε διαρροή σε κάποιο κεντρικό δίκτυο. Το προσωπικό της επιχείρησης είναι όπως πάντα σε διαρκή επιφυλακή για να επιληφθεί οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει». Κλείνοντας, από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας σημειώνεται πως η εξοικονόμηση του νερού αποτελεί μια πράξη σεβασμού και κοινωνικής ευθύνης που οφείλουμε όλοι στο μέτρο του δυνατού να επιδιώξουμε, ώστε αυτό το καλοκαίρι να μη λείψει το νερό από κανένα σπίτι.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκκληση της ΔΕΥΑ Καλαμάτας αποστασιοποιείται κατά κάποιο τρόπο από τους επισκέπτες της πόλης, μιας και στις οδηγίες δεν αναφέρεται τίποτα για τη χρήση του νερού στις ντουζιέρες της Παραλίας καθώς και για τις βρύσες κατά μήκος του νότιου πεζοδρομίου όπου το πόσιμο νερό σπαταλιέται για αχρείαστους λόγους.