Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 20:35

Σωματείο Εργαζομένων στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας: Παραδειγματική τιμωρία για περιστατικό βίας

Σωματείο Εργαζομένων στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας: Παραδειγματική τιμωρία για περιστατικό βίας

«Η διοίκηση του νοσοκομείου θα πρέπει να συνδράμει στις διαδικασίες ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο υπαίτιος» ζητεί το Σωματείο Εργαζομένων στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, σχετικά με το περιστατικό βίας σε βάρος νοσηλεύτριας του νοσοκομείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Ένα θλιβερό γεγονός χρήσης βίας προς εργαζόμενη στη Ν.Μ. Κυπαρισσίας συνέβη την Τρίτη το μεσημέρι. Ασθενής που προσήλθε στο Εξωτερικό Ορθοπεδικό Ιατρείο για τακτική εξέταση, ενώ είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για καθυστέρηση στο ραντεβού του λόγω έκτακτων χειρουργείων, επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια. Ο ασθενής έσπρωξε τη νοσηλεύτρια και εκείνη έπεσε στο εξεταστικό κρεβάτι, ενώ από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Η συνάδελφος προχώρησε σε μήνυση κατά του πολίτη.

Πρέπει να σημειωθεί το γεγονός πως ο αξιωματικός υπηρεσίας προσπάθησε να αποτρέψει τη συνάδελφο από το να καταθέσει μήνυση.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη Ν.Μ. Κυπαρισσίας καταδικάζει τη χρήση βίας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων. Πρόκειται για εργαζόμενους, οι οποίοι εκτίθενται σε κινδύνους σε καθημερινή βάση λόγω της φύσης της εργασίας τους. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να κινδυνεύουν από τη χρήση βίας από τους πολίτες, στους οποίους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Το προσωπικό δουλεύει σε όρια εργασιακής εξάντλησης και δεν ευθύνεται για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και τις καθυστερήσεις που προκαλούνται εξαιτίας αυτής της έλλειψης. Η διοίκηση του νοσοκομείου θα πρέπει να συνδράμει στις διαδικασίες ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο υπαίτιος, όπως ορίζει ο νόμος 5090/2024».

Κ.Μπ.