Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 08:52

Ξεκινά σήμερα η αστική γραμμή Αγορά - Κέντρο

Ξεκινά σήμερα η αστική γραμμή Αγορά - Κέντρο

Σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου ξεκινάει η νέα αστική γραμμή με αριθμό Νο 9, από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας μέχρι το Ιστορικό Δημαρχείο, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιλοτικά για 2 μήνες, δίχως αντίτιμο, ντόπιοι και επισκέπτες της πόλης.

Γραμμή που δημιουργείται για να αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά το κέντρο της πόλης, την περιοχή γύρω από την κεντρική πλατεία και να περιορίσει τραγελαφικές και προκλητικές καταστάσεις με παράνομη στάση και στάθμευση, που προκαλούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.
Η νέα γραμμή θα καλύπτει και θα εξυπηρετεί αποκλειστικά όσους σταθμεύουν τα οχήματά τους στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς, με σκοπό να μετακινούνται με λεωφορείο στο κέντρο της πόλης. Μέσω της νέας γραμμής με διαδρομή 2.300 μέτρα, ο κόσμος θα επιβιβάζεται στα μικρά κι ευέλικτα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ και σε λίγα λεπτά θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στο Ιστορικό Δημαρχείο, επί της Νέδοντος.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα εκτελούνται δρομολόγια κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, πρωί και απόγευμα, ενώ Τετάρτη και Σάββατο, λόγω της λαϊκής, θα εκτελούνται μόνο απογευματινά δρομολόγια.
Τα δρομολόγια θα γίνονται ανά 10 λεπτά, τόσο το πρωί (8.15 π.μ.-2.15 μ.μ.) όσο και το απόγευμα (5.15 μ.μ.-9.15 μ.μ.).