Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 08:43

Διευρύνεται το μέτωπο για το Πύργος - Τσακώνα: Οι Εμπορικοί Σύλλογοι στη δήμαρχο Οιχαλίας

Διευρύνεται το μέτωπο για το Πύργος - Τσακώνα: Οι Εμπορικοί Σύλλογοι στη δήμαρχο Οιχαλίας

Συνεχίζουν τις επαφές τους οι Εμπορικοί Σύλλογοι Μεσσηνίας και Ηλείας που έχουν συγκροτήσει κοινό μέτωπο με δημάρχους για τη διεκδίκηση του οδικού άξονα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Οιχαλίας συνάντηση μεταξύ της δημάρχου Παναγιώτας Γεωργακοπούλου και εκπροσώπων της σύμπραξης Εμπορικών Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας. Στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων Τάσος Καρνάρος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτρης Τερζής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν διεξοδικά οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα. Οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων εξέφρασαν τις σοβαρές ανησυχίες τους σχετικά με την παρατεταμένη καθυστέρηση στην κατασκευή του έργου, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες που έχει τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στην οδική ασφάλεια.

Η δήμαρχος Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου δεσμεύτηκε να στηρίξει τις προσπάθειες των εμπορικών συλλόγων για την προώθηση της κατασκευής του οδικού άξονα. Τόνισε την ανάγκη για άμεση δράση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την παρατεταμένη καθυστέρηση. Σημείωσε πως η κατασκευή του οδικού άξονα είναι απαραίτητη όχι μόνο για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά πρωτίστως για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

Όπως τονίζεται από την πλευρά των εμπορικών συλλόγων: «Η κατασκευή του οδικού άξονα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα είναι απαραίτητη όχι μόνο για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών. Η σύμπραξη των εμπορικών συλλόγων συνεχίζει να πιέζει προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης αυτού του κρίσιμου έργου, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στην περιοχή».

Τη σύμπραξη των συλλόγων αποτελούν οι: Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Εμπορικός Σύλλογος Κρεστένων, Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως, Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης, Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης, Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2021

Αξίζει να σημειωθεί πως το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας έχει εκδώσει δύο φορές στο παρελθόν σχετικά ψηφίσματα, τον Νοέμβριο του 2019 και του 2021.

Στο ψήφισμα του Δ.Σ. Οιχαλίας του 2021 σημειώνεται: “Το Δημοτικό Συμβούλιο, οι θεσμικοί, κοινωνικοί και λοιποί φορείς, καθώς και οι κάτοικοι του Δήμου Οιχαλίας απαιτούν την άμεση υλοποίηση του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα.

Συγκεκριμένα, απαιτούμε την άμεση κατασκευή του εν λόγω οδικού άξονα χωρίς άλλη καθυστέρηση, μιας και κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και υπονομεύει την τουριστική και αναπτυξιακή προβολή του νομού μας και κατ’ επέκταση του δήμου μας. Πρέπει να αναληφθούν οι όποιες πρωτοβουλίες εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, ούτως ώστε να έχει ολοκληρωθεί σύντομα βάσει χρονοδιαγράμματος του ΕΣΠΑ. Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού, σε όλους τους αρμόδιους φορείς, υπουργεία, τον περιφερειάρχη, στους βουλευτές Μεσσηνίας και στα ΜΜΕ”.

Κ.Μπ.