Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 20:00

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για τα προβλήματα της πόλης

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για τα προβλήματα της πόλης

Με φωτογραφικό υλικό από την πόλη των Φιλιατρών τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» αναδεικνύουν προβλήματα που υπάρχουν, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις».

Σε σχετική τους ανακοίνωση σημειώνουν: «Μία κινέζικη παροιμία λέει: «Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις». Το παρόν δελτίο Τύπου παρουσιάζει με τέσσερις ενδεικτικές φωτογραφίες την κατάσταση που βιώνουμε στην πόλη των Φιλιατρών και τα «έργα» του δημάρχου.

Σκουπίδια παντού:
α) Ο χώρος έξω από το νεκροταφείο Φιλιατρών έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Αυτή είναι η περίτρανη απόδειξη του πόσο σέβεται η δημοτική αρχή τους νεκρούς μας!
β) Ο χώρος στο αμαξοστάσιο οχημάτων του δήμου στο Αγροκήπιο Φιλιατρών. Κι αυτός έχει μετατραπεί σε ένα βουνό σκουπιδιών. Ποντίκια και κάθε μολυσματικός παράγοντας κάνει πάρτι δίπλα στη δημοτική περιουσία, σε σπίτια, σχολεία, γήπεδα, συνεργεία. Η δε απειλή πυρκαγιάς είναι στην ύψιστη επικινδυνότητα!

Δημαρχείο - εμβληματικό ρολόι: Στο κηρυγμένο ως διατηρητέο συγκρότημα Δημαρχείο - ρολόι, η εικόνα της σάπιας πόρτας του ρολογιού είναι ντροπιαστική! Πόσα χρόνια θητείας δημάρχου χρειάζονται για να διορθωθεί η τρύπια πόρτα;

Πόσες θητείες ακόμα απαιτούνται για να συντηρήσει τα κτήρια αυτά που γκρεμίζονται μαζί με την ιστορία του τόπου μας;
Πεζόδρομος, το «Open Mall» των Φιλιατρών: Κι ενώ άλλες πόλεις απέκτησαν πρόσφατα «Open Mall», τα Φιλιατρά διαθέτουν ανάλογο χώρο από το 1998. Η δημοτική αρχή θέλει να το γκρεμίσει για να το ξανακτίσει μετονομάζοντάς το ως δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Ράβε-ξήλωνε, δουλειά να μη σου λείπει δηλαδή. Δεν συντηρεί τις υπάρχουσες υποδομές εσκεμμένα, αφήνοντάς τες σε κατάσταση απαξίωσης, π.χ. αφαίρεση φωτιστικών, σκοτάδια τη νύχτα!

Οι νύχτες οι δικές σας να είναι «μαύρες» αν έτσι τις θέλετε, οι δικές μας θέλουμε να έχουν φως!

Μόνη λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας είναι η επαναφορά στο αυτοδιοίκητο: Δήμος Φιλιατρών».