Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2024 19:30

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία (βίντεο-φωτογραφίες)

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στη Κυπαρισσία σήμερα στη Κυπαρισσία.

Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου από το Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, μετά το πέρας της οποίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Σωτήρη Καρούμπαλη.

Στην συνέχεια στον αύλειο χώρο του ναού μπροστά από τις προτομές των Ηρώων της Επανάστασης 21 Μητροπολίτου Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και Πρωτοσύγκελου Αμβροσίου Φραντζή τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφανιών, από τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας Αντώνη Βλάχο εκ μέρους του Δήμου, την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Οικονομάκου εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον υποδιοικητή του ΑΤ Τριφυλίας Αθανάσιο Δήμα, το διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας Ηλία Λεμπέση, τον ανθυποπυραγό Παναγιώτη Λυδιώτη από το ΠΚ Κυπαρισσίας, την αντιδήμαρχο Δήμητρα Ανδρινοπούλου εκ μέρους του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Ιωάννη Κωνσταντόπουλο από το Σύλλογο Εφέδρων Αξιωματικών Μεσσηνίας.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας.

Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στην οδό 25ης Μαρτίου παρουσία πλήθους κόσμου και των τοπικών αρχών. Μετά το πέρας της οποίας παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί στη κεντρική πλατεία από το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.

Κ.Μπ.