Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 20:35

36 σημεία με δωρεάν Wi-Fi στο Δήμο Μεσσήνης

36 σημεία με δωρεάν Wi-Fi στο Δήμο Μεσσήνης

 

Σε 36 θα ανέρχονται συνολικά τα σημεία όπου θα υπάρχει δωρεάν ασύρματο Ιντερνετ στο Δήμο Μεσσήνης, όταν εγκριθούν και τα 21 σημεία ενδιαφέροντος στη λίστα που απέστειλε ο δήμος, στο πλαίσιο της δράσης για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Wi-Fi.

Παράλληλα, με την εγκατάσταση μηχανημάτων από τον ΟΤΕ στην Αρχαία Μεσσήνη, λύνεται και το πρόβλημα με το Ιντερνετ εκεί, καθώς πλέον οι καθηγητές και φοιτητές θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο. 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμος Μεσσήνης πρότεινε τα παρακάτω 21 σημεία:

Πλατεία Ιωάννη Αλευρά (κεντρική πλατεία Μεσσήνης), πλατεία Ιωάννη Αλευρά (μικρή πλατεία), Αρχαία Μεσσήνη (αρχαιολογικός χώρος), πλατεία Πεταλιδίου, δημοτικό κάμπινγκ - παραλία - μαρίνα Αγίου  Ανδρέα, Πολυλίμνιο, πλατεία Δημαρχείου Μεσσήνης, παραλία Μπούκας, πλατεία Βαλύρας, πλατεία Ανδρούσας, πλατεία Λογγάς, παραλία Ανάληψης, κέντρο Καρτερολίου, πλατεία παλαιού Δημαρχείου, πλατεία συνοικισμού Μεσσήνης, στάδιο Μεσσήνης, πλατεία Αριστομένη, πλατεία Τρικόρφου, πλατεία Χατζή, πλατεία Εύας, πλατεία Επισκοπής.

«Η συμμετοχή μας στην παραπάνω δράση έρχεται να συμπληρώσει το έργο "Δημιουργία δωρεάν σημείων ασύρματης πρόσβασης (Free Wi-Fi Hot Spot)" του δήμου μας που έχει ξεκινήσει από το 2011 και χρηματοδοτείται με ιδίους πόρους. Στη διάρκεια του έργου αυτού έχουν τοποθετηθεί 15 σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο».

 

Ν.Κ.