Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 21:37

Ρούχα από δεύτερο χέρι από 1 έως 10 ευρώ

Ρούχα από δεύτερο χέρι από 1 έως 10 ευρώ

Ρούχα από δεύτερο χέρι, σε τιμές από 1 έως 10 ευρώ, πωλούνται σε καταστήματα της Καλαμάτας, με σημαντική ανταπόκριση από τους καταναλωτές. Και δεν είναι μόνο ζήτημα οικονομίας - αλλά κυρίως ποιότητας, μόδας και διαχρονικότητας, λένε οι ιδιοκτήτριες των δύο καταστημάτων που λειτουργούν στην Καλαμάτα. 

 

Η Ιοκάστη Αλοίμονου έχει το "Vintage corner" στην οδό Αριστοδήμου. Οπως λέει, ο κόσμος ανταποκρίνεται με μεγάλη αγάπη για το παλιό, το φινετσάτο, το μοδάτο πλέον ντύσιμο των περασμένων δεκαετιών. Ολα τα ρούχα διαθέτουν πιστοποιητικά αποπαρασίτωσης και οι τιμές τους είναι πραγματικά ελκυστικές. Οπως εξηγεί, όταν πήρε την απόφαση να αλλάξει είδος στο μαγαζί της, ήταν διστακτική καθώς φοβόταν πως θα υπάρχει ταμπού με τα μεταχειρισμένα ρούχα. Αντιθέτως όμως, λέει πως ο κόσμος έδειξε μεγάλη ανταπόκριση και μεγάλη αγάπη, χωρίς κανένα απολύτως ταμπού - ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το 40% της πελατείας είναι άντρες. "Αρέσει η ιδέα του μεταχειρισμένου στον κόσμο, καθώς οι καταναλωτές βρίσκουν διαχρονικά, μοναδικά κομμάτια που ξεχωρίζουν. Μάλιστα το συζητούν, το διαφημίζουν και καμαρώνουν για την έξυπνη αγορά που έκαναν", παρατηρεί. 

Σημαντικό ρόλο σ' αυτό παίζει φυσικά και η τιμή, σχολιάζει, καθώς με 5 ευρώ (ορισμένα και με 3) πωλούνται τα μπλουζάκια, οι φούστες, τα παντελόνια και όλα τα μεμονωμένα κομμάτια - ενώ όλα τα σακάκια, τα παλτά και τα δερμάτινα, ανεξάρτητα από το βάρος τους, πωλούνται με 10 ευρώ το κομμάτι. Επίσης, με 30 ευρώ διατίθενται φυσικές γούνες, "στη λογική της ανακύκλωσης - καθώς δεν πουλάμε καινούργιες", όπως λέει η κ. Αλοίμονου.

Τα ρούχα μάλιστα φεύγουν τόσο γρήγορα, που γίνονται σχεδόν καθημερινά νέες παραλαβές. 

Η Σύλβια - Αντίνα Βέλικ έχει το κατάστημα "Second hand" στην οδό Σφακτηρίας. Καθημερινά λέει πως μπαίνουν νέοι πελάτες στο μαγαζί της, κάτι στο οποίο βοήθησε και η προβολή του μέσω της "Ε" και του portal της, όπως αναφέρει.

Και η ίδια κάνει νέες παραλαβές σχεδόν καθημερινά, καθώς διαθέτει ρούχα από 50 λεπτά και 1 ευρώ. Σε αυτή την τιμή πουλάει όλα τα παιδικά ρούχα. Τα παιδικά μπουφάν πωλούνται 3 ευρώ, τα αντρικά πουλόβερ 4, τα μπλουζάκια 3, τα σακάκια 5 και τα κοστούμια 10 ευρώ. Το επόμενο διάστημα σκέφτεται να κάνει πωλήσεις και με το κιλό, στις ίδιες τιμές που πωλείται τώρα το κάθε κομμάτι. 

Το εμπόρευμά της περιλαμβάνει και ρούχα από στοκατζίδικα, ολοκαίνουργια, τα οποία πωλούνται στις ίδιες τιμές με εκείνα από δεύτερο χέρι. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως υπάρχει εγγύηση απολύμανσης για το κάθε κομμάτι ξεχωριστά.  

 

Γενικότερα για το είδος, η κ. Βέλικ σχολίασε πως ο κόσμος δεν το γνωρίζει ακόμα στην περιοχή μας, ενώ αντίθετα, είναι πασίγνωστο και πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό.