Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 07:46

Μετεωρολογικός σταθμός στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Μετεωρολογικός σταθμός στα Φιλιατρά

Θετικά απάντησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Δήμο Τριφυλίας για την δημιουργία μετεωρολογικού σταθμού στα Φιλιατρά, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου της περιοχής. Το θέμα είχε θέσει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών προκειμένου οι αγρότες να έχουν καλύτερη ενημέρωση για τις προβλέψεις του καιρού, αφού οι καλλιέργειές τους συνδέονται άμεσα με τις καιρικές συνθήκες.

Το σχετικό αίτημα ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας το είχε μεταβιβάσει με έγγραφό του προς την ΕΜΥ και έτσι πριν λίγες μέρες ήρθε θετική απάντηση, στην οποία σημειώνεται πως έχει προγραμματιστεί στα πλαίσια επέκτασης του εθνικού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών παρατήρησης η εγκατάσταση ενός Αυτόματου Μετεωρολογικού Σταθμού (ΑΜΣ) στην περιοχή. Αυτό που ζητά από το δήμο είναι μια έκταση 100 τετραγωνικών για να γίνει η εγκατάσταση του συστήματος, η σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο και το δίκτυο ύδρευσης.

Ηδη ο Δήμος Τριφυλίας έχει απαντήσει θετικά και έτσι το επόμενο χρονικό διάστημα επιτελείς της υπηρεσίας θα κάνουν αυτοψία στην περιοχή για να αποφασιστεί το ακριβές σημείο.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER