Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 08:29

Ο Σταθμός δεν λειτούργησε ποτέ και τα μηχανήματα... σαπίζουν

Ο Σταθμός δεν λειτούργησε ποτέ και τα μηχανήματα... σαπίζουν

Μηχανήματα αξίας χιλιάδων ευρώ σαπίζουν εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια μέσα στα κουτιά τους, στο Σταθμό Φυτοϋγειονομικού και Ποιοτικού Ελέγχου στην Καλαμάτα (κοντά στο λιμάνι, απέναντι από τη γεφυροπλάστιγγα) ο οποίος δε λειτούργησε ποτέ.

Τα μηχανήματα αγοράστηκαν με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από Κοινοτικό πρόγραμμα στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Από το ίδιο πρόγραμμα φτιάχτηκε και το μικρό κτήριο όπου στεγάζεται το ΚΕΠΠΥΕΛ Καλαμάτας - υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το κτήριο έγινε για να στεγάσει τον Σταθμό Φυτοϋγειονομικού και Ποιοτικού Ελέγχου, που έπρεπε να συσταθεί και να λειτουργήσει -με βάση το Κοινοτικό πρόγραμμα τα χρήματα του οποίου δαπανήθηκαν- αλλά... έμεινε στα χαρτιά και δε λειτούργησε ποτέ.

Τα μηχανήματα παραμένουν λοιπόν έτσι, μέσα στα κουτιά τους στο υπόγειο του κτηρίου, κι έχουν καταστραφεί και απαξιωθεί - καθώς 15 χρόνια μετά έχουν ξεπεραστεί από τη νέα τεχνολογία.

Ολα αυτά τα χρόνια το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που είχε κινήσει αρχικά τις διαδικασίες, αδιαφόρησε προκλητικά και εγκληματικά. Αδιαφορία και αδράνεια όμως επέδειξαν επίσης όλα αυτά τα χρόνια η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που... στηρίζουν την αγροτική παραγωγή και τον αγρότη μονάχα στα λόγια. 

Είναι τουλάχιστον ντροπή, 15 χρόνια μετά, μηχανήματα που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ουσιαστικά την παραγωγή του νομού, να παραμένουν κλεισμένα στα κουτιά τους στο υπόγειο του ΚΕΠΠΥΕΛ.

Γ.Σ.