Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 20:58

Αερόστατο 32 μέτρων ετοιμάζουν για την Καθαρή Δευτέρα στην Καλαμάτα

Το αερόστατο θέλει τέχνη και αγάπη για να πάει ψηλά και να πέσει μετά από ώρα: Αυτό τονίζουν στην "Ε" ο Πάνος και ο Κώστας Καναλουπίτης, που τους πετύχαμε χθες το πρωί να φτιάχνουν αερόσταστα στην οδό Φαρών, κοντά στη Φραγκόλιμνα.

 

«Φτιάχνουμε χρόνια αερόστατα. Πρέπει να ξέρεις να το φτιάξεις, να το αγαπάς και να έχεις διάθεση. Και να έχεις ομάδα: πιτσιρικάδες να έρθουν για να μάθουν και να το κυνηγήσουν», μας είπε ο Πάνος. Και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να προσέχεις τα κολλήματα, το πετρέλαιο, το στουπί... Είναι αλυσίδα όλα».

Από τα αερόστατα που έχουν αμολήσει, αυτό που έχει πάει πιο μακριά ήταν ένα που πέρασε πάνω από τις Γαϊτσές (Κέντρο) της Αβίας. Το μεγαλύτερο που έχουν φτιάξει είναι 32 μέτρα - κι ένα τόσο μεγάλο θα φτιάξουν και φέτος.

Τα περισσότερα αερόστατα θα τα αμολήσουν τη δεύτερη Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρή Δευτέρα από το γήπεδο "Μπαχράμης", στο πρώην στρατόπεδο της Καλαμάτας. 

«Δεν είναι επικίνδυνα για να προκαλέσουν ζημιά ή φωτιά», μας είπε ο Κώστας και εξήγησε: «Μέχρι να πέσει το αερόστατο, το πετρέλαιο έχει εξαντληθεί».

Τα αερόστατα τα πουλάνε κιόλας σε όσους θέλουν (με 10 ευρώ το ένα), ενώ φτιάχνουν και πρωτότυπους χαρταετούς, τους οποίους πουλάνε 10 ευρώ τους κανονικούς και 20 τους μεγάλους.

 

Γ.Σ.