Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 22:24

Διαβατήρια για Αυστραλία σήμερα στην Καλαμάτα

Διαβατήρια για Αυστραλία σήμερα στην Καλαμάτα

Κλιμάκιο προξενικών υπαλλήλων της Πρεσβείας της Αυστραλίας θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο "Rex", προκειμένου να δέχεται αιτήσεις για αυστραλιανά διαβατήρια από Αυστραλούς υπηκόους που κατοικούν στη Μεσσηνία.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας, την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, το κλιμάκιο θα δέχεται αιτήσεις για διαβατήρια από τη 1 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, ενώ την Πέμπτη, 27 του μήνα, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Με την ίδια ανακοίνωση, η Πρεσβεία της Αυστραλίας διευκρινίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν ήδη φροντίσει -από τις προηγούμενες εβδομάδες- να κλείσουν το απαραίτητο ραντεβού, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν ετοιμάσει τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους πριν προσέλθουν στο ξενοδοχείο για την υποβολή. Αιτήσεις υπάρχουν στον ιστότοπο www.passports.gov.au. Εναλλακτικά μπορεί να σταλεί αίτηση ταχυδρομικώς από την πρεσβεία, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας».

 

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση γνωστοποιεί ότι «το αντίτιμο για το κανονικό αυστραλιανό διαβατήριο για ενήλικες είναι 157 ευρώ (+3,50 ευρώ ταχυδρομικά έξοδα). Το κανονικό διαβατήριο για τους ανηλίκους κοστίζει 79 ευρώ (+3,50 ευρώ ταχυδρομικά έξοδα) και η πληρωμή του αντιτίμου γίνεται την ημέρα της υποβολής μόνο με τραπεζική επιταγή (σε διαταγή "Πρεσβεία της Αυστραλίας Αθήνα") ή με πιστωτική κάρτα, Visa ή MasterCard».