Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 21:32

Διαμαρτυρία γιατρών για πρόγραμμα εφημεριών στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Γράφτηκε από την

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λακωνίας στο διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σπάρτης Παρασκευά Καλομοίρη με αφορμή τη μορφή των εφημεριών του νοσοκομείου και των υπαγόμενων σε αυτό Κέντρων Υγείας.
Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση - καταγγελία, η Ενωση στρέφεται εναντίον του τ. αντιδημάρχου, καθώς και του μέλους του Δ.Σ. του ιδρύματος Αλέκου Γιώτη, τους οποίους μέμφεται για τη στάση τους σε πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος, στην οποία εγκρίθηκαν οι εφημερίες.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «απαράδεκτη» εισήγηση από πλευράς του Π. Καλομοίρη και καλούνται οι γιατροί του Νοσοκομείου Σπάρτης σε γενική συνέλευση, που προσδιορίστηκε για την Τρίτη 18 του μήνα.
«Το Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΝ Λακωνίας καταγγέλλει την απόφαση του
Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Σπάρτης να υιοθετήσει την απαράδεκτη εισήγηση του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Π. Καλομοίρη και του μέλους του Δ.Σ. κ. Α. Γιώτη σχετικά με τη μορφή των εφημεριών του νοσοκομείου και των όμορων κέντρων υγείας.
Από μη σχετικούς όμως με τον χώρο της υγείας δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο παρά μια αφελή και επικίνδυνη προσπάθεια περιστολής του κόστους εφημερίας, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι δραματικές συνέπειες στην ποιότητα των υπηρεσιών. Συνηγόρησαν βέβαια και κάποιοι οι οποίοι πιστεύουν ότι οι προσωπικές τους γνωριμίες θα
τους λύσουν τυχόν προβλήματα υγείας όταν έρθει η ανάγκη, καθώς έτσι έχουν μάθει μέχρι τώρα να αντιμετωπίζουν τα δημόσια αγαθά.
Μας εξέπληξε όμως δυσάρεστα ο νεόκοπος διευθυντής Ιατρικής
Υπηρεσίας που στην πολυπόθητη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων,
αδιαφορώντας για την ασφαλή εφημέρευση του νοσοκομείου, λειτούργησε ως βασιλικότερος του βασιλέως και εισηγήθηκε προτάσεις που υπερβαίνουν τα νόμιμα, εις βάρος των πολιτών.
Το αντιιατρικό του μένος, οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για εφημερεύοντες γιατρούς και η σπουδή που επέδειξε στη σύνταξη και προώθηση ανασφαλούς προτύπου εφημέρευσης εν αγνοία των διευθυντών των τμημάτων και του Επιστημονικού Συμβουλίου δημιουργούν την εντύπωση ότι πιθανώς προσπαθεί να ευχαριστήσει την διοίκηση του Γ.Ν. Σπάρτης για την ανοχή που επέδειξε το διάστημα που ήταν αντιδήμαρχος του Δήμου Σπάρτης.
Δεδομένης της υποστελέχωσης και των σοβαρών προβλημάτων στην
λειτουργία του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας η Ενωση γιατρών
θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την απόφαση του Δ.Σ. του Γ.Ν. Σπάρτης που θα υποβαθμίσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και καλεί τα μέλη της σε γενική συνέλευση την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων».
Β.Γ.Μ.