Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 11:02

Τίμησαν την εθνική επέτειο στο Παρόρι Λακωνίας

Τίμησαν την εθνική επέτειο στο Παρόρι Λακωνίας

Στην Τοπική Κοινότητα Παρορείου η εθνική Γιορτή της 25η Μαρτίου 1821 γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα την Κυριακή 23 Μαρτίου, λόγω ότι οι μαθητές ανήμερα της εορτής βρίσκονταν στο Μυστρά, όπου εκεί πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δημοτικού Σχολείου Μυστρά Αγίου Ιωάννου.

 

Τελέστηκε πανηγυρικά η θεία λειτουργία με Δοξολογία στο Κεντρικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Έλους και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παρορείου Σταύρος Περγαντής. Στη συνέχεια στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία του κεράμου ψάλθηκε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων από τον συνταξιούχο στρατιωτικό ιερέα π. Νύμφωνα . Μετά ξεκίνησε η εορτή με παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Μυστρά Αγίου Ιωάννη, κατάθεση στεφανιών από τον Υφυπουργό εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη, τον αντιδήμαρχο Σπάρτης Χρήστο Μπουγάδη, τον  πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  Παρορείου Σταύρο Περγαντή, και την μαθήτρια  της Δ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Καλλιόπη Μανίκα . Στη συνέχεια υπήρξε απαγγελία ποιημάτων  από όλους τους μαθητές. Παραβρέθηκαν ακόμη η Δημοτική Σύμβουλος Σπάρτης Τζένη Παπαστάθη  και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Παρορείου Δήμητρα Μπεζεριάνου - Μακελλαράκη  και Δημήτριος Βύρης. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του σχολείου. Η γιορτή έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμη των πεσόντων και με το εθνικό ύμνο.

Τέλος ο Πρόεδρος του Παρορείου Σταύρος Περγαντής έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές  για την πολύ όμορφη γιορτή που παρουσίασαν, ευχαρίστησε όλους τους επισήμους που μας τίμησαν με  την παρουσία τους στο Παρόρι καθώς και όλο τον κόσμο που παρεβρέθηκε και παρακολούθησε την εορταστική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου του 1821.