Πέμπτη, 15 Μαϊος 2014 08:30

Το Λιμεναρχείο Πύλου απαγόρευσε το κάιτ σερφ στην ακτογραμμή της Γιάλοβας

Το Λιμεναρχείο Πύλου απαγόρευσε το κάιτ σερφ στην ακτογραμμή της Γιάλοβας

Ανεξήγητη μοιάζει, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον, η απόφαση που -ήδη από τις αρχές του περασμένου Απριλίου- έχει εκδοθεί από το Λιμεναρχείο της Πύλου, με την οποία απαγορεύεται, για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, το άθλημα της αετοσανίδας (κάιτ σερφ/kitesurf) κατά μήκος της ακτογραμμής στην περιοχή Γιάλοβας.

Ο λιμενάρχης Πύλου, στο σκεπτικό της απόφασης, επικαλείται -μεταξύ άλλων- «την ανάγκη προστασίας των λουομένων και πρόληψης ατυχημάτων στη θάλασσα», καθώς και έγγραφο που είχαν συντάξει πέρυσι τον Αύγουστο ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής Γιάλοβας.

Οπως διευκρινίζεται στην εν λόγω απόφαση, η απαγόρευση του κάιτ σερφ -είτε για εκμίσθωση, είτε για ατομική αναψυχή- ισχύει κάθε χρόνο, από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή από τον λιμενοβραχίονα της Γιάλοβας μέχρι και το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «Ραμόνα», καθώς και σε ακτίνα 500 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται μπροστά από την ακτογραμμή, μεταξύ των δύο παραπάνω σημείων.

Τονίζεται δε, στην ίδια απόφαση, ότι ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές κυρώσεις, οι παραβάτες της θα υπόκεινται και σε διοικητικές κυρώσεις.