Παρασκευή, 23 Μαϊος 2014 17:55

Σύλλογοι Τριφυλίας και Οιχαλίας: Επιχειρηματικά συμφέροντα έστησαν το σκουπιδοπάρτι

Σύλλογοι Τριφυλίας και Οιχαλίας: Επιχειρηματικά συμφέροντα  έστησαν το σκουπιδοπάρτι


"Μπροστά στο βωμό της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών και οικονομικών συμφερόντων στήνεται το "πάρτι των σκουπιδιών" και αγνοούνται το περιβάλλον, ο άνθρωπος, το νομοθετικό ελληνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο. Και με αποτέλεσμα εκτός των άλλων την υπερχρέωση των πολιτών για τα επόμενα χρόνια".

Αυτό τονίζουν σε ανακοίνωσή τους -με αφορμή το προχθεσινό ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας"- η Οργανωτική Επιτροπή των Πολιτιστικών Συλλόγων Χωριών του Δήμου Οιχαλίας και των Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας, καθώς και ο Σύλλογος των Απανταχού Κωνσταντιναίων "Ο Αγιος Κωνσταντίνος".
Ενημερώνουν επίσης για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε να ερευνηθεί η παραποίηση, περικοπή, διαφοροποίηση εγγράφου 6 σελίδων που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο αντί εγγράφου 10 σελίδων, στο οποίο περιλαμβάνονται σημαντικά στοιχεία, όπως η ύπαρξη δύο ρηγμάτων στην περιοχή της Καλλιρρόης.
Στην ανακοίνωση οι σύλλογοι επισημαίνουν ότι στις 11 Μαΐου στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιρρόης, «οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες - δήμαρχοι, σύλλογοι - ομοσπονδία και πλήθος πολιτών εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην εγκατάσταση σκουπιδότοπου στην Καλλιρρόη». Παρατηρούν, ακόμα, ότι το ίδιο συνέβη και στην επιστημονική ενημέρωση στο Μελιγαλά, στις 5 Απριλίου, «όπου οι πολίτες ομόφωνα ψήφισαν και πάλι την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση μιας ακόμη θανατηφόρου ρυπογόνου εστίας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλα αυτά καταδεικνύουν «την αποστροφή και αντίθεση της κοινωνίας σε αποφάσεις που λήφθηκαν ερήμην της, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η υγεία και η ζωή των πολιτών, όπως και το περιβάλλον».