Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 21:35

Ποτάμι ο δρόμος στον ΟΑΕΔ

Γράφτηκε από την
Ποτάμι ο δρόμος στον ΟΑΕΔ

Χάνουν την πελατεία τους κάθε φορά που βρέχει στο Ασπρόχωμα εξαιτίας των μισοτελειωμένων έργων. Γι’ αυτό διαμαρτύρονται επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται απέναντι από τον ΟΑΕΔ και χρόνια τώρα περιμένουν να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες που μετέτρεψαν το Ασπρόχωμα σε… λίμνη. Τα μισοτελειωμένα έργα της τελευταίας εργολαβίας όμως προκαλούν σημαντική μείωση στο εισόδημά τους, καθώς οι πελάτες τους αποφεύγουν όταν βρέχει να σταματούν και να περπατούν μέσα στα νερά και τις λάσπες.
Ο Χαράλαμπος Σφουγγαριστός και ο Δημήτρης Μπουμπόπουλος έχουν ρίξει χαλίκι με δικά τους έξοδα μπροστά από τα καταστήματά τους, αλλά κι αυτό το πήρε η βροχή. Σε επικοινωνία που είχαν με τη ΔΕΥΑΚ προεκλογικά είχαν λάβει την απάντηση πως το έργο θα ολοκληρωθεί. Οταν πρόσφατα επικοινώνησαν με την ίδια υπηρεσία λένε πως πήραν ξεκάθαρα την απάντηση πως "Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει". Παράλληλα οι αρμόδιοι τους υπενθύμισαν ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν παρέμβαση με τσιμέντο ούτε με δικά τους έξοδα οι ίδιοι οι επαγγελματίες, προκειμένου να αποκαταστήσουν την πρόσβαση στα μαγαζιά τους. Ετσι, το πρόβλημα επιδεινώνεται και η πελατεία ολοένα και μειώνεται.
Χαρακτηριστικά ο κ. Σφουγγαριστός ανέφερε πως μια μέρα χωρίς βροχή χτυπά στην ταμειακή του 80 περίπου αποδείξεις μέχρι τις 10 το πρωί. Αν όμως βρέχει, τότε στο κατάστημα ψιλικών που διατηρεί κατά μήκος του δρόμου, δεν σταματούν ούτε 30 πελάτες κατά το ίδιο διάστημα. Ετσι, καθώς διαπιστώνει πως η μείωση είναι μεγαλύτερη του 50% παρατηρεί πως: "Κάθε φορά που βρέχει θα πρέπει να κλείσουμε τα μαγαζιά μας, αφού δε βγάζουμε ούτε τα έξοδά μας". Και συμπληρώνει: "Καταστρέφουν όποιον θέλει να δουλέψει και από τον οποίο ζητούν φόρους. Για να πληρώσει όμως κάποιος τους φόρους, θα πρέπει να δουλέψει…".
Ο κ. Μπουμπόπουλος έχει κατάστημα με χημικά, λιπαντικά και αυτοκίνητα. Διηγείται την πρόσφατη επικοινωνία του με τη ΔΕΥΑΚ και όσα ακόμα είχαν προηγηθεί για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως "Δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα…". Επιπλέον δήλωσε πως ο ίδιος κι ενδεχομένως και άλλοι επαγγελματίες είναι διατεθειμένοι -εάν τους επιτραπεί- να πληρώσουν από την τσέπη τους για την αποκατάσταση των προσβάσεων στα μαγαζιά τους, γιατί η ζημιά που παθαίνουν με τη μείωση της πελατείας είναι πολύ μεγάλη.
Κ.Δ.


NEWSLETTER