Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011 21:13

Καταδικάζουν τις επιθέσεις κατά μεταναστών σε Μολάους - Πάκια Δήμος Μονεμβασιάς και φορείς

Καταδικάζουν τις επιθέσεις κατά μεταναστών σε Μολάους - Πάκια Δήμος Μονεμβασιάς και φορείς

Τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, που σημειώθηκαν σε Μολάους και Πάκια Λακωνίας την περασμένη Τετάρτη και την Πέμπτη το βράδυ, καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους ο Δήμος Μονεμβασιάς, η Επιτροπή Λακωνίας της "Κοινής Δράσης" και το ΠΑΜΕ. Δήλωση έκανε επίσης η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, με την οποία εκφράζει την ανησυχία της «για το κρούσμα οργανωμένης ρατσιστικής αυτοδικίας» στη Λακωνία. Κατήγγειλε μάλιστα ότι στην ομάδα που έκανε τις επιθέσεις συμμετείχαν και νέοι, παρακινούμενοι από τους ίδιους τους γονείς τους.
Με γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης καταδικάζει κάθε μορφή βίας. Παράλληλα, τονίζει ότι η δημοτική αρχή θα προβεί σε κάθε ενέργεια για να ενδυναμώσει από τη μια το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και από την άλλη να συμβάλει στην αρμονική συνύπαρξή τους με τους οικονομικούς μετανάστες.
Εκκληση «να μη γίνει η Λακωνία ο "Αγιος Παντελεήμονας" της Πελοποννήσου» απευθύνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Λακωνίας της "Κοινής Δράσης". Συγχρόνως καταδικάζει τις επιθέσεις και μιλά για πογκρόμ εναντίον των μεταναστών, με αφορμή «την αρπαγή της τσάντας μιας δασκάλας που υπέστη επίθεση από δύο (μάλλον Μαροκινούς) μετανάστες«. Μεταξύ άλλων, η "Κοινή Δράση" σημειώνει για τις επιθέσεις:
«Χαρακτηριστικό του ξενοφοβικού παροξυσμού από τον οποίο διακατέχονταν οι σύγχρονοι θαυμαστές της Κου Κλουξ Κλαν είναι ότι δεν αρκέστηκαν να προπηλακίσουν και να βιαιοπραγήσουν σε βάρος όσων ξένων είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο τους, αλλά τους ξετρύπωσαν από τα καταλύματά τους και τους κυνηγούσαν με καδρόνια και σιδερολοστούς».
Τέλος, για πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες κάνει λόγο το ΠΑΜΕ, και τονίζει: «Το κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση, στηριγμένη στην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων ΝΔ - ΛΑΟΣ, το πληρώνουν οι οικονομικοί μετανάστες και ο λαός στην περιοχή Μολάων Λακωνίας».