Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 15:22

Παγκόσμιο συνέδριο Μαθηματικών στην Καλαμάτα

Παγκόσμιο συνέδριο Μαθηματικών στην Καλαμάτα

 

Παγκόσμιο συνέδριο Μαθηματικών πραγματοποιείται στην Καλαμάτα 8 με 12 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το συνέδριο “Structured Numerical Linear and Multilinear Algebra: Analysis, Algorithms and Applications” (SLA 2014), το οποίο θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αναμένεται να συμμετέχουν περίπου 70 καθηγητές πανεπιστημίων, ως προσκεκλημένοι ομιλητές, από τα σημαντικότερα πνευματικά ιδρύματα της Δυτικής Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, που υποστηρίζει τη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου, τον Ιούνιο του 2013, το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών επιλέχθηκε να διοργανώσει το συνέδριο αυτό, στην περιοχή των Εφαρμοσμένων και Υπολογιστικών Μαθηματικών. Οι εφαρμογές αυτής της περιοχής των Μαθηματικών είναι ευρύτατες και υφίστανται στο σχεδιασμό γραφικών και συστημάτων με τη βοήθεια υπολογιστή, στην επεξεργασία εικόνας και σήματος, στη θεωρία ελέγχου, στη θεωρία ουρών αναμονής, στην ανάλυση δεδομένων και, γενικά, παρέχουν εργαλεία για την επίλυση πολλών πρακτικών προβλημάτων.

 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου προγραμματίζεται η διεξαγωγή την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου μιας δίωρης παρουσίασης σε μαθητές της Γ΄ λυκείου, με θέμα "Επίλυση μαθηματικών προβλημάτων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές".