Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011 21:34

Αλλοθι ψάχνει ξανά ο Νίκας για τα σκουπίδια - και τα βουνά γύρω από τους κάδους ψηλώνουν

Αλλοθι ψάχνει ξανά ο Νίκας για τα σκουπίδια - και τα βουνά γύρω από τους κάδους ψηλώνουν

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ρίχνει για μία ακόμα φορά το μπαλάκι της διαχείρισης των απορριμμάτων ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Ερωτώμενος για τα βουνά απορριμμάτων που για τρίτη φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, εξέφρασε τον προβληματισμό του αλλά και τη λύπη του... κυρίως για το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι απευθύνονται μόνο σε αυτόν για το πρόβλημα των απορριμμάτων, και δεν ζητούν και την άποψη των υπευθύνων των δύο Περιφερειών. “Να ρωτήσετε την κ. Νικολάκου, τον κ. Μαλαπάνη, τον κ. Τατούλη και τον κ. Αποστολόπουλο”, είπε χαρακτηριστικά.
“Εχουμε 1,5 χρόνο κυβέρνηση. Υπάρχει κράτος;” αναρωτήθηκε ο κ. Νίκας και συνέχισε λέγοντας: “Δεν νοείται ανάπτυξη, τουρισμός και πολιτισμός με ανοιχτό το θέμα των απορριμμάτων”. Οσον αφορά τα βουνά των σκουπιδιών στην Καλαμάτα, επεσήμανε ότι “δυστυχώς ο εργολάβος αναζητάει... νόμιμους χώρους σε όλη την Ελλάδα να αποθέσει τα απορρίμματα”, όπως έχει συμβατική υποχρέωση.
“Πρέπει να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τα 31 στρέμματα που μας έχει παραχωρήσει με περιβαλλοντική μελέτη το κράτος, αλλιώς ας μας δώσουν άλλη έκταση. Δεν είναι δική μας ευθύνη”, τόνισε καταλήγοντας ο Παναγιώτης Νίκας - ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους 50 κίτρινους κάδους οργανικών, που θα εγκατασταθούν σύντομα στην πόλη με σκοπό τη διενέργεια ”καθαρής” κομποστοποίησης.
Εξάλλου, η πιεστική κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους οδήγησε τη δημοτική αρχή Καλαμάτας να προχωρήσει σε ενημέρωση - σύσκεψη με... φορείς της πόλης, κατά την οποία ζητήθηκε “συνεννόηση και διάλογος για την προσωρινή έστω αντιμετώπιση του προβλήματος”.