Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014 08:29

Εκπτώσεις και ευκαιρίες στα μαγαζιά της Μεσσήνης (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Εκπτώσεις και ευκαιρίες στα μαγαζιά της Μεσσήνης (φωτογραφίες)

Με εκπτώσεις που ξεκινούν από 30% και φτάνουν έως και 80%, η αγορά της Μεσσήνης προσφέρει ευκαιρίες για καλά ψώνια. Ειδικά ο καταναλωτής που έχει το χρόνο και τη διάθεση να μπει και να ψάξει στα μαγαζιά, μπορεί να βρει επώνυμα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ σε πολύ χαμηλές τιμές. Το καταναλωτικό κοινό με την έναρξη των εκπτώσεων έκανε τη βόλτα του και αγορές, στο μέτρο βέβαια που τους επέτρεψαν τα στενά οικονομικά τους.

Τώρα οι έμποροι του Νησιού περιμένουν να αυξηθεί η δουλειά τους από την κάθοδο των Αθηναίων στις πατρογονικές τους εστίες, μόλις μπει ο Αύγουστος. 

Η Χρύσα Τσέλιου από το "Boudoir", αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, λέει ότι πριν τις εκπτώσεις «ιδιαίτερη κίνηση στην αγορά της Μεσσήνης δεν υπήρχε». Θεωρεί ωστόσο πως «τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα με το ξεκίνημα των εκπτώσεων, αλλά σίγουρα δεν έχουμε την αγοραστική κίνηση που θα θέλαμε». Λέει ακόμη ότι «ο κόσμος είναι μαζεμένος στις αγορές του, αλλά πιστεύουμε ότι ο Αύγουστος θα είναι ένας καλός μήνας γιατί, αν κρίνω από άλλες χρονιές, ο κόσμος που κατεβαίνει για διακοπές αφήνει χρήματα στην αγορά της Μεσσήνης». 

Ο Γιώργος Τσακόπουλος από το ομώνυμο κατάστημα, πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, λέει πως «οι εκπτώσεις ξεκίνησαν καλά την πρώτη εβδομάδα και μείναμε ευχαριστημένοι, αλλά μετά έκαναν κοιλιά». Ωστόσο όπως λέει «υπάρχει κίνηση γιατί και ποιότητα βρίσκουν οι καταναλωτές και καλές εκπτώσεις, που κατά μέσο όρο κυμαίνονται στο 50% για τα φετινά εμπορεύματα», αλλά και πάλι «πώς να ανταποκριθεί και ο κόσμος με τόσες υποχρεώσεις...». Ετσι και οι έμποροι της Μεσσήνης περιμένουν τον Αύγουστο «που είναι ο μήνας των διακοπών και οι Αθηναίοι που κατεβαίνουν στα χωριά τους όλο και κάποιο δώρο θα πάρουν από τα καταστήματα της Μεσσήνης».

Η Μάριον Παναγιωτοπούλου από το ομώνυμο κατάστημα, λέει ότι «τα μαγαζιά της Μεσσήνης κάνουν μεγάλες προσφορές για να μπορεί ο κόσμος να ψωνίσει και όπως μας στηρίζει τόσα χρόνια, έτσι να τον στηρίξουμε κι εμείς τώρα». Λέει ακόμα ότι χάρη στις πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις που γίνονται αυτή την εποχή «κάποια κομμάτια της γκαρνταρόμπας τους οι γυναίκες θα τα ανανεώσουν», ενώ αισιόδοξη είναι για την κίνηση μέσα στον Αύγουστο, καθώς «"οι πελάτες του καλοκαιριού", που κατεβαίνουν στα χωριά για τις διακοπές τους, αφήνουν χρήματα στην πόλη». Εξάλλου «οι εκπτώσεις γίνονται "επί τη παρουσία του πελάτη"», λέει χαριτολογώντας.  

Ο Βασίλης Ζώης από το "Runner Athletics" λέει ότι χάρη «στις πολύ μεγάλες εκπτώσεις, ο κόσμος ανταποκρίνεται και ψωνίζει». Προσθέτει δε, πως ακόμα και όταν στη βιτρίνα αναγράφεται ποσοστό έκπτωσης 50% ή 60%, μέσα στο μαγαζί ο πελάτης μπορεί να βρει ακόμα μεγαλύτερες προσφορές. «Ειδικά φέτος βγήκαμε επιθετικά και κάνουμε πολύ μεγάλες προσφορές και περιμένουμε τον Αύγουστο, που θα κατέβει κόσμος για διακοπές να μπει στα μαγαζιά μας και να ψωνίσει». 

Ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος από το ομώνυμο κατάστημα λέει ότι «με τις εκπτώσεις ο κόσμος ήρθε και ψώνισε, στο μέτρο βέβαια που του επιτρέπουν τα οικονομικά του». Λέει ακόμη ότι οι τιμές είναι πολύ χαμηλές, σε σύγκριση και με την ποιότητα που προσφέρουν τα περισσότερα μαγαζιά στη Μεσσήνη. «Κατεβάζουμε τις τιμές μας για να μπορεί να ψωνίσει ο κόσμος, αλλά και εμείς να έχουμε τζίρο στα μαγαζιά μας», προσθέτει. Και καταλήγει λέγοντας πως «η... αισιοδοξία πεθαίνει τελευταία και όλοι θέλουμε να κρατήσουμε την πελατεία μας και γι' αυτό κάνουμε τις καλύτερες δυνατές προσφορές». 


NEWSLETTER