Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 22:35

Εκδήλωση στα Φιλιατρά για την οδική ασφάλεια

Εκδήλωση στα Φιλιατρά για την οδική ασφάλεια

 

 

Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Ομιλος Δράσεων και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» - ΙΟΑΣ συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, το Σάββατο το βράδυ έξω από το "Famous Club" στα Φιλιατρά. 

Η ενέργεια έχει στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση του κοινού και ενημερώνοντας τους οδηγούς, με έμφαση στους νέους, ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί, παρακινώντάς τους να επιλέγουν πάντα τον οδηγό της παρέας. Κεντρικό σύνθημα: "Ολοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει, ο οδηγός της παρέας!"
Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι μια πανευρωπαϊκή διοργάνωση με εκδηλώσεις σε 23 πόλεις της Ελλάδας και σε 28 χώρες της Ευρώπης. Η δράση συνεχίστηκε χθες, με την κυκλοφοριακή αγωγή σε όλα τα δημοτικά σχολεία των Φιλιατρών, όπου μοιράστηκαν το πρόγραμμα στους υπεύθυνους δασκάλους και διαφημιστικά έντυπα στα παιδιά και στους γονείς τους.

Οσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία από την συγκεκριμένη βραδιά, στα Φιλιατρά συμμετείχαν 83 άτομα στο αλκοτέστ φορώντας το βραχιολάκι. Από αυτούς 17 ήταν γυναίκες και 66 άντρες και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 39 άτομα  > 0,25 χιλ. και 5 άτομα  > 0,10 χιλ., 44 άτομα < 0,25 χιλ. και 3 άτομα < 0,10 χιλ.

Κ.Μπ.