Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 09:40

Το συνδικαλιστικό κίνημα καταδικάζει την αδιαφάνεια

Το συνδικαλιστικό κίνημα  καταδικάζει την αδιαφάνεια

«Αξιοκρατία και διαφάνεια πρέπει να εφαρμοστούν στη Δημόσια Διοίκηση», τόνισε χθες η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Νικολίνα Λέκκα, με αφορμή τη «βόμβα που έσκασε» με το πλαστό απολυτήριο και την εξαργύρωση των εγγυητικών επιστολών από την εξαφανισμένη υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας.

Η κ. Λέκκα είπε ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα καταδικάζει την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία και την οποιαδήποτε παραποίηση στοιχείων» - και πρόσθεσε: «Καταδικάζει και την οποιαδήποτε διαδικασία με την οποία ευδοκιμούν αυτά τα φαινόμενα. Ολα αυτά είναι κατακριτέα». Επεσήμανε πως «χρειαζόμαστε και θέλουμε την αξιολόγηση, όχι όμως με ποσοστώσεις που θα οδηγήσουν στις απολύσεις». Και συμπλήρωσε ότι «ποτέ δεν είπαμε ότι δε θέλουμε την αξιολόγηση και τον έλεγχο για τη νομιμοποίηση του τίτλου σπουδών, το να μην εξεταστούν οι μη σύννομες διαδικασίες πρόσληψης των υπαλλήλων».
Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Κώστας Ηλιόπουλος είπε ότι «σκόπιμα τα μέσα ενημέρωσης και η Πολιτεία μπερδεύουν την αξιολόγηση με το πειθαρχικό δίκαιο. Η αξιολόγηση δεν είναι αυτό το πράγμα».