Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 18:16

Διαχείριση κλαδεμάτων με περιβαλλοντικά οφέλη

Διαχείριση κλαδεμάτων με περιβαλλοντικά οφέλη

"Η Μεσσηνία έχει τη δυνατότητα να γίνει κοιτίδα υποδειγματικής ελαιοκαλλιέργειας, μέσα από συντονισμένες δραστηριότητες ορθής διαχείρισης των κλαδεμάτων, με πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη".

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν οι εργασίες της ημερίδας «Αναμμα ή μάλαμα; καύση των κλαδεμάτων και σύγχρονες δυνατότητες» που διοργάνωσε με επιτυχία το Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων στο πλαίσιο των σχολικών του δραστηριοτήτων, το Σάββατο.
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι Ηλίας Κατσάμπας χημικός μηχανικός, - προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, Γιάνης Λιοντήρης γεωπόνος - διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Καλαμάτας, Γιώργος Παναγόπουλος εκπαιδευτικός - υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, καθώς και ο Γιώργος Κόκκινος πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Πιστοποιημένων Αγροτικών Προϊόντων «Νηλέας». Την ημερίδα συντόνισε το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Στις σχολικές αυτές δραστηριότητες, στο πλαίσιο των οποίων διοργανώθηκε η ημερίδα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους θεσμούς, να εκφράσουν την αγωνία, αλλά και την ελπίδα τους για έναν καλύτερο κόσμο, να ερευνήσουν, να βιώσουν, να μάθουν. Η ταινία που έφτιαξαν με τίτλο «Η Μεσσηνία φλέγεται» κέρδισε το 1ο βραβείο μαθητικού βίντεο στη Γιορτή Ανακύκλωσης 2014 του Δήμου Καλαμάτας. Τις εργασίες της ημερίδας, όλο το σχετικό υλικό καθώς και τη μαθητική ταινία θα μπορεί κανείς να τα δει σύντομα στην ιστοσελίδα του σχολείου.