Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 13:45

«Σακχαρώδης διαβήτης και στοματική υγεία» το Σάββατο στην Καλαμάτα

«Σακχαρώδης διαβήτης και στοματική υγεία» το Σάββατο στην Καλαμάτα

«Σακχαρώδης διαβήτης και στοματική υγεία» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνεται στην Καλαμάτα -μεθαύριο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο, στις 6.30 το βράδυ-, από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας.

Σκοπός της ημερίδας, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της, είναι «η ενημέρωση του κοινού και η ανάδειξη της ανάγκης τακτικού ελέγχου της στοματικής υγείας των ατόμων με διαβήτη από τον οδοντίατρο», προσθέτοντας ότι «περισσότεροι από 800.000 Ελληνες πάσχουν από διαβήτη».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο ενδοκρινολόγος διαβητολόγος Χρήστος Ζούπας («Σακχαρώδης διαβήτης: Ενα σύγχρονο ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα»), η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Στοματολογίας, στοματολόγος οδοντίατρος Ελεάνα Στουφή («Σακχαρώδης διαβήτης και προβλήματα στα δόντια και στα ούλα. Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης») και ο στοματολόγος οδοντίατρος Γιώργος Λάσκαρης («Σακχαρώδης διαβήτης και νοσήματα του στόματος. Πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία»).

Συντονιστές στην εκδήλωση θα είναι η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Γεωργία Θεοδωροπούλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας Αθανασία Καρούνου.