Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 17:32

Εγκαίνια στη Μεσσήνη του Κέντρου “Ανάπτυξη”

Εγκαίνια στη Μεσσήνη του Κέντρου “Ανάπτυξη”

Τα εγκαίνια του παραρτήματος του Κέντρου «Ανάπτυξη», έγιναν το Σάββατο το απόγευμα στη Μεσσήνη.

Για πρώτη φορά στη Μεσσήνη λειτουργεί ένα πλήρως εξοπλισμένο θεραπευτικό κέντρο που περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες της ειδικής αγωγής: λογοθεραπεία, ψυχοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, ειδική μάθηση, ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, δημιουργική απασχόληση. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία, μέσα σε ένα ζεστό και ευχάριστο κλίμα να ενημερωθούν με πρωτότυπο και ιδιαίτερο τρόπο για τις υπηρεσίες που παρέχει το κέντρο, αλλά και για σημαντικά θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των παιδιών, από τη διεπιστημονική εξαμελή ομάδα. 

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η ανοιχτή πρόσκληση της υπεύθυνης του Κέντρου Καρόλας Φόλλε - Αλέπη, στους γονείς της περιοχής, στη «Σχολή γονέων», η οποία θα γίνεται στο χώρο του κέντρου και εκεί θα παρουσιάζονται ζητήματα γύρω από τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Η πρώτη συνάντηση με θέμα "Τα όρια στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών» ορίστηκε για τις 16 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. με δωρεάν συμμετοχή.

Η ίδια η κ. Αλέπη σχολίασε πως "στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, προτεραιότητα παραμένουν τα παιδιά και αυτά μας δίνουν δύναμη και ελπίδα για το μέλλον. Τα παιδιά αποτελούν την κινητήριο δύναμή μου και αυτά με εμπνέουν σε κάθε μου βήμα".