Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 18:00

Καλαματιανοί μαθητές σε τελικό διαγωνισμού επιχειρηματικότητας

Γράφτηκε από την

Μαθητές της Α' Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά προκρίθηκαν στον τελικό του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Young Business Talents.

Πρόκειται για έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της εταιρείας Nivea και Praxis MMT. Είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι στρατηγικής στα οικονομικά, όπου οι μαθητές λαμβάνουν αποφάσεις διοίκησης, μάρκετινγκ, λογιστικών, κοστολόγησης και συναγωνίζονται κάθε εβδομάδα με άλλες τέσσερις ανταγωνίστριες εταιρείες. Μελετούν τη συμπεριφορά τους αγοράζοντας έρευνες αγοράς και καταστρώνουν business plan ώστε να αναδειχθούν κάθε φορά οι καλύτεροι (να έχουν δηλαδή τη μέγιστη κερδοφορία έναντι των ανταγωνιστών). Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου 2014 έως τα ημιτελικά στις 24 Φεβρουαρίου 2015 όταν και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τον εθνικό τελικό.

Οι 15 καλύτερες ομάδες από κάθε περιφέρεια μαζί με τους καθηγητές τους θα διαγωνιστούν σε πραγματικό χρόνο στις 28 Μαρτίου στην Αθήνα στο Κλειστό Γήπεδο του Μετς. Μέσα σε αυτές τις ομάδες είναι και η ομάδα GNK με τους Γιώργο Πουλίτση, Βασίλη Βαμβακά, Νίκο Αντωνόπουλο και Κωνσταντίνο Ταχμαζίδη, μαθητές της Α' Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 56 ομάδες της περιφέρειας.