Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 17:13

«Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι» από τη Χορωδία Τρίπολης

Γράφτηκε από την

Με καθυστέρηση δυόμισι μηνών ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Χορωδίας Τρίπολης για τη φετινή χρονιά, η οποία είναι και η 30ή από την ίδρυσή της.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο έζησε όμορφες στιγμές μελωδίας στο «Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι» για τα 90 χρόνια από τη γέννησή του (1925) και τα 20 από τον θάνατό του (1995).

Στη βραδιά τραγούδησε το νεοσύστατο Γυναικείο Νεανικό Τμήμα «La vita». Προβλήθηκε επίσης το μικρής διάρκειας φιλμ του Τριπολίτη σκηνοθέτη και ιδιοκτήτη - διευθυντή της αρχαιότερης δραματικής σχολής στην Ελλάδα, της Σχολής Σταυράκου, Σωτήρη Λαμπρόπουλου, για τη ζωή και το έργο του τιμώμενου συνθέτη. Στο βήμα ανέβηκε ο δημοσιογράφος και μουσικοκριτικός Γιώργος Μονεμβασίτης. Μίλησε ακόμη ο πρόεδρος της Χ.Τ. (διευθυντής της ΔΕΗ Αρκαδίας) Γιάννης Σάσσαλος. Στο ρόλο της “κομέρ” ήταν η Ανεζίνη Λυμπέρη - Λουκά, ενώ τα βλέμματα όλων έκλεψε ο παλιός γόης του ελληνικού κινηματογράφου, ο Τριπολίτης Θεόδωρος Ρουμπάνης. Μαέστρος της γυναικείας ομάδας ήταν η Ελένη Αλεξοπούλου και μουσική έπαιξαν η Μάτα Κοτσιώνη, ο Νίκος Παπαηλιού και ο Παναγιώτης Τραχανάς.