Δευτέρα, 04 Μαϊος 2015 13:32

Μαθητές από το Γυμνάσιο Μελιγαλά στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

Γράφτηκε από την

Την Παρασκευή 24-04-2015, η Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Μελιγαλά, κατόπιν πρωτοβουλίας των ίδιων των μαθητών και με τη συμπαράσταση της διεύθυνσης του σχολείου  (κ.Ρερές Γιώργος ο Διευθυντής) της υπεύθυνης καθηγήτριας (κ.Χρηστέα  Σταυρούλα) καθώς και των συνοδευόντων εκπαιδευτικών κ. Γερμανού Σοφίας και κ. Μελιγαλιώτη Παναγιώτη, πραγματοποίησε διδακτική  επίσκεψη στον Πύργο, στο «Χαμόγελο του παιδιού» και προσέφερε βοήθεια στα παιδιά που ζουν εκεί.

 Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και εκτός από τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα , είχε και εθελοντικό – ανθρωπιστικό χαρακτήρα . 

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η κινητοποίηση και το ενδιαφέρον των μαθητών προκειμένου να συνδράμουν τον συνάνθρωπο. Συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα παιδιά που ευαισθητοποιήθηκαν δεν προέρχονται από εύπορες οικογένειες , αλλά , όπως και τα ίδια δηλώνουν «ακόμα και το ελάχιστο μπορεί να είναι πολύ για τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση». 

Σύνθημα τους: «Βοήθησέ με και εσύ να βοηθήσω» και ευτυχώς η τοπική κοινωνία του Μελιγαλά «έτεινε την χείρα». Σε τέτοιες εποχές λοιπόν είναι αρκετό απλά να είσαι άνθρωπος.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μελιγαλά καθώς και το S.M. <<Παναγιωτόπουλος>> για την προσφορά τους, στην παραπάνω δραστηριότητα μας.

 

Ο Δντης 

Ρερές Γ.