Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015 12:32

Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στη Μυλόπετρα

Γράφτηκε από την

"Ανταλλακτική βιβλιοθήκη" ξεκίνησε η "Μυλόπετρα" στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, με κεντρική ιδέα και σύνθημα "Δώστε το παλιό σας βιβλίο και πάρτε εντελώς δωρεάν ένα άλλο"!

Η "Μυλόπετρα" έχει βάλει στόχο να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των βιβλιοφάγων στην οδό Μπενάκη εν’ όψει και του 5ου Πολιτιστικού Καλοκαιριού, με αυτή την υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Η αρχή έγινε και τα πρώτα βιβλία βρίσκονται ήδη στα ράφια της σκαλιέρας στον Πεζόδρομο της Μπενάκη στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας. 

Η "Ανταλλακτική βιβλιοθήκη" λειτουργεί ως εξής: ο χρήστης δίνει ένα βιβλίο και παίρνει ένα άλλο. Μπορεί ακόμη να αφήσει και τα παλιά βιβλία του που τα έχει διαβάσει ή επειδή δεν έχει χώρο στη βιβλιοθήκη του σπιτιού του, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάποιον άλλον να τα διαβάσει. Για να κάνει κάποιος χρήση της βιβλιοθήκης, δεν χρειάζεται ούτε συνδρομή, ούτε εγγραφή σε κάποιο μητρώο. Επιπλέον, η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή και προσβάσιμη τις ώρες λειτουργίας της "Μυλόπετρας", δηλαδή όλες τις ημέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ και την Κυριακή μόνο το πρωί.

Στην οδό Μπενάκη 6, τηλέφωνο: 27210 98950.