Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 19:07

Δωρεά Κωνσταντακόπουλου για το βιολογικό Πεταλιδίου και Κοιμητήριο Καρποφόρας

Η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου έκανε δωρεά 5 αγροκτήματα στο Δήμο Μεσσήνης, για να κατασκευαστεί εκεί ο βιολογικός καθαρισμός Πεταλιδίου και να επεκταθεί το νεκροταφείο Καρποφόρας. Η αρχική δωρεά έγινε από την εταιρεία ΤΕΜΕΣ Α.Ε., 2 αγροτεμαχίων στην περιοχή Στενά ή Βατόχουνη στην Καρποφόρα της Δημοτικής Ενότητας Πεταλιδίου, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί ο βιολογικός καθαρισμός Πεταλιδίου.

Τα αγροκτήματα είναι το ένα 2.527,61 τ.μ. και το άλλο 1.890,39 τ.μ. Μετά από πρόταση του Δήμου Μεσσήνης οι κληρονόμοι του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου δώρισαν στο δήμο άλλο ένα ακίνητο 3.297 τ.μ., που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, για τον ίδιο σκοπό. Επιπλέον, η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου πρότεινε να δωρίσει στο δήμο δύο ακόμη αγροτεμάχια 1.027,41 τ.μ. το ένα και 310,10 τ.μ. το άλλο, που βρίσκονται στη θέση "Αγιος Νικόλαος", προκειμένου να επεκταθεί το νεκροταφείο της Καρποφόρας. 

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε αποδοχή της δωρεάς και εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης για την υπογραφή των συμβολαίων δωρεάς. 

Ν.Κ.