Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 08:38

ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας: 334 ενημερωτικές δράσεις με συμμετοχή 5.000 ατόμων

Γράφτηκε από την
ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας: 334 ενημερωτικές δράσεις με συμμετοχή 5.000 ατόμων

Δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα, με την έγκριση του ΟΚΑΝΑ, υλοποίησε το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας από τον περσινό Σεπτέμβριο μέχρι και το φετινό Ιούνιο.

Αυτό τονίστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, για την προβολή του επιστημονικού έργου που πραγματοποιήθηκε, τον απολογισμό του Δ.Σ. και την προβολή της αυριανής (26 Ιουνίου) Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

«Είμαστε όλοι υπερήφανοι για την επιστημονική μας ομάδα, μια νέα ομάδα που έδωσε τις δικές της, δύσκολες, εξετάσεις και αρίστευσε», είπε ο πρόεδρος του Κέντρου Βαγγέλης Σιδερέας. Ανέφερε ότι «υπάρχει άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ, σε βαθμό τέτοιο που σε πρόσφατη επίσκεψη του τότε προέδρου του να χαρακτηριστούμε ως υπόδειγμα κέντρου». Ενημέρωσε ότι προσελήφθησαν με αξιοκρατικά κριτήρια δύο στελέχη - επιστημονικό προσωπικό και πως το Κέντρο απέκτησε τη δική του ιστοσελίδα και αγόρασε σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Ενημερώνοντας για τις δράσεις του Κέντρου, η Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, επιστημονικά υπεύθυνη, είπε, μεταξύ άλλων: «Η Επιστημονική Ομάδα του ΚΕΠΕΠΨΥ, σύμφωνα με το πενταετές επιστημονικό πρόγραμμα και όπως αυτό έχει εγκριθεί από τον ΟΚΑΝΑ, πραγματοποίησε από το Σεπτέμβριο του 2014 έως το φετινό Ιούνιο, 334 δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης όπου συμμετείχαν 5.040 άτομα. Για την Ομάδα - Στόχο Γονείς, πραγματοποιήθηκαν 21 σεμινάρια και 4 σχολές γονέων στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 579 γονείς. Οσον αφορά τη ομάδα - στόχο παιδιά και έφηβοι το ΚΕΠΕΠΨΥ έχει υλοποιήσει 65 βραχείες παρεμβάσεις και 133 εργαστήρια επικοινωνίας όπου συμμετείχαν 4.152 μαθητές. Οσον αφορά τους νέους είχαμε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Καλαμάτας, όπου ανταποκριθήκαμε σε 17 αιτήματα ατομικής συμβουλευτικής υποστήριξης φοιτητών, ενώ υλοποιήσαμε μία ημερίδα σε συνεργασία με το Σύλλογο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα "Χρήση του Διαδικτύου και προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας". Ακόμα, το Κέντρο Πρόληψης ανταποκρίθηκε και σε 72 αιτήματα βοήθειας γονέων και εκπαιδευτικών».

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου παρατήρησε πως «είναι σημαντική η ύπαρξη του ΚΕΠΕΠΨΥ» κι εξήρε την προσφορά και το έργο του επιστημονικού προσωπικού που γίνεται αθόρυβα.

Ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς επεσήμανε ότι «η Εκκλησία είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του ΚΕΠΕΠΨΥ, που αγαπάει, στηρίζει και προσφέρει στον άνθρωπο».

Η εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Καλλιόπη Σπυροπούλου ανέφερε ότι ο σύλλογος στηρίζει το έργο του ΚΕΠΕΠΨΥ και παρατήρησε πως η αυριανή εκδήλωση στη Χώρα είναι υπέρ της ζωής.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το ΚΕΠΕΠΨΥ πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή, εκδήλωση με θέμα "Πρόληψη είναι η αγάπη για τη ζωή", στη Χώρα, στο χώρο του κινηματογράφου "Rex".

Οργανώνεται σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, το Δήμο Πύλου - Νέστορος, τη σχολική σύμβουλο της 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού Χώρας.

Στην εκδήλωση πρωταγωνιστές θα είναι παιδιά, νέοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, που βίωσαν την πρόληψη, που αγκάλιασαν το Κέντρο και θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους από τη συμμετοχή τους σε προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από χορό που θα παρουσιάσουν έφηβοι, που συμμετέχουν στα παιδικά τμήματα του Λαογραφικού Ομίλου Χώρας καθώς και μουσική από το συγκρότημα του Παναγιώτη Σταθέα. Ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, μαθητής του Γυμνασίου, θα παρουσιάσει μέσα από το θέατρο σκιών το δρώμενο "Ο Καραγκιόζης πάει πρόληψη".


NEWSLETTER