Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 07:49

Το Ασπρόχωμα υποφέρει από επιδρομές κουνουπιών

Το Ασπρόχωμα υποφέρει από επιδρομές κουνουπιών

Τα κουνούπια έχουν κυριολεκτικά... καταφάει τους κατοίκους του Ασπροχώματος. Το πρόβλημα αυτή την περίοδο είναι πολύ σοβαρό, και ήδη αρκετοί άνθρωποι έχουν καταφύγει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για τις πρώτες βοήθειες.

Αυτό τόνισαν διαμαρτυρόμενοι ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής "Ο Ποσειδών" Δημήτρης Τσίχλης και ο γραμματέας Βαγγέλης Τζαμουράνης, επικρίνοντας την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και το Δήμο Καλαμάτας. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, χθες επισκέφθηκαν την Αναπτυξιακή και ζήτησαν βοήθεια από τα υπεύθυνα στελέχη της.

«Η κατάσταση έχει παραγίνει, έχουμε σοβαρά προβλήματα», παρατήρησε ο κ. Τσίχλης και σημείωσε: «Μας έλεγαν από την Αναπτυξιακή και την Περιφέρεια ότι θα είναι χρονιά υπόδειγμα, πως θα λυνόταν το πρόβλημα με τη 3ετή σύμβαση, αλλά μόνο έτσι δεν είναι. Επρεπε να χτυπήσουν πριν το Πάσχα, πριν μεγαλώσουν τα κουνούπια. Τώρα τους ξέφυγαν». Επεσήμανε ότι «όπως μας είπαν στην Αναπτυξιακή, λόγω της οικονομικής κατάστασης χρωστάνε χρήματα στον εργολάβο και αυτός δεν μπορεί να πληρώνει πολλά συνεργεία».

Αναφερόμενος στη σοβαρότητα της κατάστασης, παρατήρησε πως «άτομα έχουν πάει με φλουμπέτες στο Νοσοκομείο».

Ο Δ. Τσίχλης και ο Βαγγ. Τζαμουράνης έστρεψαν τα βέλη τους προς το Δήμο Καλαμάτας, σημειώνοντας: «Στην Καλαμάτα δεν παρακολουθεί κανείς το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών. Δεν το παρακολουθούν από το δήμο. Αντίθετα με άλλους δήμους που κάνουν μεγάλη προσπάθεια».

Εξήγησαν πως «το πρόβλημα στην περιοχή μας δημιουργείται από τα στάσιμα νερά, από τη λάσπη του βιολογικού και τα νερά στα κανάλια» και υπογράμμισαν: «Πρέπει να γίνει χαρτογράφηση των εστιών των κουνουπιών. Θεωρητικά υπάρχει, αλλά στην πράξη δεν έχει αποτυπώσει πραγματικά τις εστίες».

Ο κ. Τζαμουράνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν εκατομμύρια κουνούπια. Πήγα προχθές στο κτήμα και τέτοια εικόνα δεν είχα ξαναδεί. Πρήστηκαν τα χέρια μου».

Κλείνοντας, σημείωσαν πως «ο Δήμος Καλαμάτας πρέπει να παρακολουθεί τον εργολάβο. Εχει γεωπόνους που μπορούν να το κάνουν. Ούτε η Αναπτυξιακή, ούτε οι εργολάβοι μπορούν να το κάνουν».

Γ.Σ.