Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 12:12

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στη Νεάπολη Βοιών

Γράφτηκε από την
Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στη Νεάπολη Βοιών

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στη Νεάπολη Βοιών, αφού καίει ανεξέλεγκτη και λόγω των ισχυρών ανέμων δεν είναι εύκολη η αντιμετώπισή της.

Η πυρκαγιά εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο κι έχει φτάσει ως τις παρυφές της Νεάπολης, μόλις 500 μέτρα από το Ναυτικό Μουσείο. Επιπλέον, απειλεί το χωριό Καστανιά στο πίσω του βουνού.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μονεμβασιάς, Παναγιώτα Αλειφέρη, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Φαρακλό, Λάχι, Αγιος Νικόλαος, Μεσοχώρι.

Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ανέφερε ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτή την ώρα είναι στον Αγιο Νικόλαο, όπου οι φλόγες έχουν μπει μέσα στο χωριό και υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τον αριθμό. Επιπλέον σημείωσε ότι έχει καεί άγνωστος αριθμός σπιτιών στην είσοδο του χωριού Λάχι και τρεις οικίες στο Φαρακλό.

Στην περιοχή υπάρχει πολύ μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο, αλλά το έργο τους γίνεται δύσκολο γιατί οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί. Στην προσπάθεια της κατάσβεσης συνδράμουν πολίτες της περιοχής με ψεκαστικά και βυτιοφόρα καθώς και ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αεροπλάνα λόγω των ανέμων ήταν δύσκολο να επιχειρήσουν, ενώ τα ελικόπτερα λόγω του μεγάλου κυματισμού πηγαίνουν και παίρνουν νερό από τον όρμο της Πλύτρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER