Πέμπτη, 12 Μαϊος 2011 13:50

Mήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Γράφτηκε από την

Η 12η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του νοσηλευτή για να τιμηθούν έτσι, όσοι απασχολούνται στα διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες και τους ασθενείς που προσέρχονται σ’ αυτά.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία συνδυάζεται με την επέτειο γέννησης της Αγγλίδας  Ναιτιγκαίηλ Φλώρενς ( 12 – 5 – 1820 ), η οποία ήταν η πρώτη νοσηλεύτρια που έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης Επιστημονικής Νοσηλευτικής και κατέστησε το Νοσηλευτικό έργο κοινωνικό λειτούργημα.
Οσοι εργαζόμαστε στο χώρο της Υγείας, γνωρίζουμε ότι η νοσηλευτική ως επιστήμη της υγείας, απαρτίζεται από ένα κράμα επιστημονικών γνώσεων, τεχνικών εφαρμογών και ανθρωπιστικής διάθεσης και συμπεριφοράς. Όσοι υπηρετούν στη νοσηλευτική υπηρεσία επιτελούν ένα ύψιστο έργο προσφοράς προς τον ανήμπορο και ασθενή συνάνθρωπο, προς την οικογένεια και την κοινότητα. Οι συνθήκες εργασίες δεν είναι πάντοτε οι καλύτερες, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε στα περισσότερα Νοσοκομεία, όπως και  στο δικό μας, οι νοσηλευτές είναι λιγότεροι από αυτούς που προβλέπει ο Οργανισμός, οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι πεπαλαιωμένες και ο τεχνολογικός εξοπλισμός ανήκει σε προηγούμενες δεκαετίες.
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, συμμερίζεται όλα τα προβλήματα, αγωνίζεται καθημερινά για την επίλυσή τους, συνδράμει κάθε προσπάθεια των νοσηλευτών για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διευκολύνει όποια διαδικασία στοχεύει στην επαγγελματική και επιστημονική εξέλιξή τους.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ. Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Ι. ΚΟΥΦΟΣ