Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 19:46

Καλλιτεχνική συνάντηση στο Εργαστήρι Γλυπτικής

Καλλιτεχνική συνάντηση στο Εργαστήρι Γλυπτικής

Το 2ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής συνδιοργανώνουν το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας έως τις 20 Αυγούστου στο Λιμάνι (στο αλσύλλιο νότια του "Πανελληνίου", με 20 και πλέον συμμετέχοντες.

Το Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής είναι μία συνάντηση Μεσσηνίων, αλλά και όχι μόνο καλλιτεχνών, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης να έρθουν σε επαφή με μία πανάρχαια τέχνη, που θα ασκείται δημόσια μπροστά στο κοινό, το οποίο έτσι θα μπορεί να έχει άμεση επικοινωνία με τους δημιουργούς.

Φέτος συμμετέχουν οι γλύπτες: Γιάννης Γκούζος, Παναγιώτης Λάμπρου, Μαριάννα Βουτσινά, Γιώργης Βραχνός και ο λιθοξόος – λιθογλύπτης Kristo Licaj, το Τμήμα Γλυπτικής απ’ το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας.

Στο εργαστήρι υπάρχουν ακόμα και ελεύθερες συμμετοχές, θα διατίθενται δηλαδή υλικά και εργαλεία στον χώρο, προσελκύοντας έτσι καλλιτέχνες απ’ όλη τη Μεσσηνία – την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό - που θα σμιλέψουν τα έργα τους με τη συνεργασία ή και τη βοήθεια των γλυπτών.

Οπως είπε χθες ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής στη συνέντευξη τύπου, το Λιμάνι δεν είναι μόνο χώρος ανάπτυξης, αλλά μπορεί να είναι και χώρος πολιτισμού και τέχνης. Ο Νίκος Ηλιόπουλος από το Καλλιτεχνικό Στέκι πρόσθεσε πως θα γίνει ακόμη όλο αυτό το διάστημα προβολή ταινίας, μουσική βραδιά από το σχετικό τμήμα του Στεκιού και διάλεξη από το γλύπτη Χρήστο Λάμπρου. Ο υπεύθυνος του τμήματος γλυπτικής Γιάννης Γκούζος είπε πως όλο το υλικό είναι χορηγία από μαρμαράδικα της Μεσσηνίας και πως στόχος είναι να γίνει περισσότερο γνωστή στον κόσμο μία τέχνη που μας έχει δώσει αριστουργήματα.

Γ.Σαρ.