Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 13:06

Εκλεψαν και τις… βρύσες από σπίτι στην Ασπροπουλιά (φωτογραφίες)

Εκλεψαν και τις… βρύσες από σπίτι στην Ασπροπουλιά (φωτογραφίες)

Το σπίτι της στην Ασπροπουλιά ανοιχτό, ρούχα πεταμένα στο πάτωμα και πλημμυρισμένο βρήκε οικογένεια από την Αθήνα που ήρθε να μείνει για λίγες μέρες στο χωριό. Το σοκ όπως μας περιέγραψε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού ήταν μεγάλο αντικρίζοντας όλη αυτή την καταστροφή, όπως και για την 82χρονη μητέρα της που δεν πίστευε στα μάτια της ότι έλειπαν μέχρι και οι βρύσες.

Η οικογένεια μένει στην Αθήνα και έρχεται στο χωριό δύο - τρεις φορές το χρόνο. Οπως μας εξήγησε η γυναίκα, εδώ είναι το χωριό του πατέρα της, «η ιδιαίτερη πατρίδα μου, οι συγγενείς και φίλοι μας». Φέτος όμως η πατρική γη τους επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Φτάνοντας προχθές το μεσημέρι κι ενώ από μπροστά όλα στο σπίτι φαίνονταν μια χαρά, «με το που ανοίξαμε, είδαμε το χαμό. Είχαν βγάλει τελείως τα συρτάρια από τις ντουλάπες, από τις βρύσες στάζανε νερά και τα πάντα ήταν βρεγμένα· παντού νερά και στη μια κρεβατοκάμαρα τα ρούχα πεταμένα και βρεγμένα, τα πάντα ανακατεμένα, και κάτω γυαλιά σπασμένα». Οι κλέφτες όπως φάνηκε είχαν εκμεταλλευτεί το ότι από την πίσω μεριά το σπίτι συνόρευε με ένα κτήμα και οι καλαμιές έκρυβαν τη θέα προς αυτό -γιατί το σπίτι είναι πάνω στην παλιά εθνική και φαίνεται από την δημοσιά. Για να μπουν λοιπόν είχαν σπάσει την μπαλκονόπορτα της κρεβατοκάμαρας και δεν τους σταμάτησαν ούτε οι πύροι ασφαλείας στο παντζούρι και την τζαμένια πόρτα αλουμινίου, την οποία είχαν ξεριζώσει και σπάσει το τζάμι της. Ψάχνοντας μάλιστα για το πώς μπήκαν οι κλέφτες, οι ιδιοκτήτες βρήκαν ότι είχαν σκίσει κάθετα την περίφραξη στο σύνορο με το διπλανό κτήμα και απ' ό,τι φάνηκε είχαν μπάσει και φορτηγάκι για να σηκώσουν τα πράγματα. Και τι δεν πήραν από μέσα: το ψυγείο, ένα φουρνάκι, το πετρογκάζ, τα τραπεζάκια του σαλονιού, πιάτα, ποτήρια, καινούργια παπούτσια με τα κουτιά τους, το μίξερ, κάποια δώρα γάμου της ιδιοκτήτριας, ταψιά, δίσκους, την τηλεόραση, τις πλαστικές λεκάνες, τα χαρτιά υγείας και τις χαρτοπετσέτες, σαμπουάν, σερβιέτες, μέχρι και τη συσκευή τηλεφώνου μαζί με την τηλεφωνική ατζέντα!

Βέβαια με το που αντίκρισαν όλο αυτό το χαμό πήραν κατευθείαν στο 100 και όπως μας είπε η ιδιοκτήτρια θα καταθέσουν και μήνυση κατά αγνώστων. Το πιο σοκαριστικό ήταν γι' αυτούς οι μεγάλες ζημιές που είχαν προκαλέσει οι κλέφτες στο σπίτι, οι οποίοι έψαξαν μέχρι και μέσα στο καζανάκι, ενώ έσπασαν και το καπάκι του. Στο μεταξύ από τα νερά που βρήκαν μέσα στο σπίτι (σ.σ. είχαν ξεκωλώσει τις βρύσες και το νερό έτρεχε), εκτιμούν ότι δεν μπορεί η κλοπή να έγινε πριν μήνες, αλλά αυτές τις ημέρες. Κλείνοντας η ιδιοκτήτρια είπε «τρελαθήκαμε, τόσο κακό, τέτοια καταστροφή!».

 Ν.Κ.