Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 09:02

Στο χάρτη της απιστίας χωριά της Μεσσηνίας

Πολύς... ντόρος έγινε πρόσφατα στην Ελλάδα -και φυσικά παγκοσμίως-, μετά την εισβολή χάκερ στον καναδικό ιστότοπο Ashley Madison, ο οποίος “ειδικεύεται” στην αναζήτηση εξωσυζυγικών σχέσεων.

Και σαν να μην έφτανε η διαρροή των στοιχείων των 32.000.000 χρηστών της ιστοσελίδας, ήρθε και η ισπανική ψηφιακή υπηρεσία Tecnilógica με έναν παγκόσμιο χάρτη, στον οποίον δείχνει την κατανομή των... άπιστων στις διάφορες χώρες, με βάση τα δεδομένα που διέρρευσαν. Στον χάρτη χρησιμοποιήθηκαν ως στοιχεία, το φύλο των χρηστών, η ημερομηνία εγγραφής στην ιστοσελίδα και η πόλη στην οποία κατοικούν.

Η Μεσσηνία, όπως κι άλλες περιοχές της χώρας μας, είναι παρούσα στον χάρτη αυτό, στον οποίον η Ελλάδα εμφανίζεται αρκούντως... δραστήρια. Ωστόσο, αν υποτεθεί ότι τα... επί χάρτου στοιχεία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αρκετές μεγάλες πόλεις της χώρας μας απουσιάζουν από τον εν λόγω χάρτη -και προφανώς σε αυτές οι σύζυγοι, κάθε φύλου, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι για την πίστη του έτερού τους ημίσεος...

Στη Μεσσηνία καμία μεγάλη πόλη δεν εμφανίζεται στον επίμαχο ισπανικό χάρτη, ωστόσο υπάρχουν δύο... χωριά, τα οποία σηκώνουν το... βάρος της εκπροσώπησης της περιοχής μας. Ενα στη δυτική κι ένα στην Ανω Μεσσηνία, το Καλό Νερό και η Πολίχνη αντίστοιχα, με 19 χρήστες στο πρώτο και... 123 στο δεύτερο, το οποίο μάλιστα έχει μόλις 156 μόνιμους κατοίκους.

Ωστόσο, ας μη βιαστεί κανείς να βγάλει εύκολα συμπεράσματα. Στο Διαδίκτυο είναι εξαιρετικά εύκολο να κρυφτεί ο πραγματικός τόπος διαμονής -και να εμφανίζονται ψευδή στοιχεία για την περιοχή κατοικίας- κάποιου χρήστη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτός επιζητεί λίγη... αμαρτία.

Γι’ αυτό ας... ηρεμήσουν οι ηθικολόγοι...