Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 13:02

"Υστατο χαίρε" στην άτυχη Καλαματιανή φοιτήτρια, που πνίγηκε στο λιμάνι της Πάτρας

"Υστατο χαίρε" στην άτυχη Καλαματιανή φοιτήτρια, που πνίγηκε στο λιμάνι της Πάτρας

Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε χθες το απόγευμα η άτυχη 23χρονη φοιτήτρια Γιωργιάννα Μουραφέτη, που έχασε τη ζωή της μαζί με δύο ακόμα άτομα τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, έπεσε στο παλιό λιμάνι της Πάτρας. Η εξόδιος ακολουθία έγινε στο ναό της Αγίας Αικατερίνης στο Νησάκι, στην Καλαμάτα.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes.gr η έκθεση των πραγματογνωμόνων, οι καταθέσεις του οδηγού και των δύο άλλων διασωθέντων, καθώς και οπτικό υλικό από κάμερα που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, αναμένεται να δώσουν την απάντηση στα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αυτοκινήτου στη θάλασσα. Οι πραγματογνώμονες, αναμένεται να παραδώσουν σε περίπου ένα μήνα το πόρισμά τους, για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αυτοκινήτου στη θάλασσα.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού που έχουν αναλάβει την υπόθεση, ούτε και χθες κατάφεραν να πάρουν κατάθεση από τον οδηγό του αυτοκινήτου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες τόσο ο οδηγός όσο και οι άλλοι δύο νέοι που διασώθηκαν θα είναι σε θέση να μιλήσουν στους λιμενικούς και να καταθέσουν για το πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο στη θάλασσα.

 

Επίσης, οι λιμενικοί, στο πλαίσιο των ερευνών τους αναζήτησαν οπτικό υλικό από την κάμερα που υπάρχει έξω από τα κρατητήρια του Λιμενικού, που στεγάζονται στο παλιό λιμάνι. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εικόνες που έχουν καταγραφεί δεν βοηθούν στην πρόοδο των ερευνών. Ωστόσο, θα συνεχιστεί η έρευνα, μήπως και τελικά εντοπιστεί κάποιο χρήσιμο στοιχείο στο οπτικό υλικό.