Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 13:28

Αδειες κυκλοφορίας σε… Α4 άκυρες στο εξωτερικό - 4 χρόνια δεν έχουν ειδικά φυλλάδια

 

Σε φωτοτυπικό χαρτί... Α4 τυπώνονται, εδώ και 4 χρόνια τώρα, οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Μεσσηνίας, αλλά και στις αντίστοιχες Διευθύνσεις της υπόλοιπης χώρας, λόγω της δικαστικής κόντρας των δύο εταιρειών που προμηθεύουν το αρμόδιο υπουργείο με τα ειδικά φυλλάδια, οι οποίες μετείχαν στον τελευταίο σχετικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε τότε.

 

Αυτό καταγγέλλει, όχι για πρώτη φορά βεβαίως, ο Δημήτρης Φαββατάς υπάλληλος της πιο πάνω Διεύθυνσης -και μέλος της ΟΣΥΑΠΕ (Οµοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος ), σύμφωνα με τον οποίο η κατάσταση έχει εξελιχθεί πλέον σε τραγέλαφο.

Οπως εξηγεί, οι κατ’ επίφαση άδειες κυκλοφορίας, δεν γίνονται φυσικά δεκτές στο εξωτερικό -όχι, τουλάχιστον, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία των αρμόδιων αρχών της κάθε χώρας με την αντίστοιχη της Ελλάδας- κι αυτό είναι φυσικό να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε Ελληνες που θέλουν να ταξιδέψουν με το Ι.Χ. τους έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας.

Σημαντική καθυστέρηση, εξ άλλου, αλλά όχι... χρόνια, προκύπτει -σύμφωνα πάντα με τον Δ. Φαββατά- και στην έκδοση των νέου τύπου διπλωμάτων οδήγησης, τα οποία παραδίδονται στους δικαιούχους μετά από 5 μήνες, στην καλύτερη περίπτωση, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει και το εξάμηνο.

Στην περίπτωση αυτή, υποστηρίζει ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη υλικών, αλλά και προσωπικού, στο Τμήμα Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, από το οποίο εκδίδονται τα νέου τύπου διπλώματα.

 

Τα θέματα αυτά, συνεχίζει, είναι εδώ και πολύ καιρό σε γνώση των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών του αρμόδιου υπουργείου, ωστόσο καμία ενέργεια δεν έχει υπάρξει. Η τελευταία ενημέρωση των αρμοδίων πολιτικών παραγόντων, λέει ο Δ. Φαββατάς, έγινε από εκπροσώπους εργαζομένων στις Διευθύνσεις Συγκοινωνιών που λίγο πριν την προκήρυξη των πρόσφατων εκλογών είχαν επισκεφθεί τον τότε αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, που είχε δεσμευτεί ότι θα υπάρξει λύση στα δύο σημαντικά αυτά ζητήματα... αλλά προέκυψαν στο μεταξύ οι εκλογές...