Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 17:49

Ανησυχία για λουκέτο στο "Carrefour - Μαρινόπουλος" και σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Ανησυχία για λουκέτο στο "Carrefour - Μαρινόπουλος" και σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Σύσκεψη - συζήτηση για τις εξελίξεις στο "Carrefour - Μαρινόπουλος" -μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι επίκειται το κλείσιμο καταστημάτων της, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας- συγκαλεί την ερχόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας.

Η σύγκληση της σύσκεψης, όπως εξηγεί το συνδικάτο στην ανακοίνωσή του, επιβάλλεται καθώς «σύμφωνα με όσα διαρρέονται από στελέχη της εταιρείας, το ίδιο θα ακολουθήσει και για καταστήματα της Καλαμάτας. Παράλληλα, προχωράει και σε απολύσεις». Το συνδικάτο χαρακτηρίζει την κίνηση της εταιρείας ως «εξοργιστική», αφού -όπως αναφέρει- «όλα αυτά γίνονται, ενώ η εταιρεία έχει τεράστια κέρδη και έχει προχωρήσει σε μια σειρά εξαγορές, ενισχύοντας τη θέση της την περίοδο της κρίσης».

Καταλήγοντας, το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στην εταιρεία "Carrefour-Μαρινόπουλος" «να αντιδράσουν αγωνιστικά στα σχέδια της εργοδοσίας και να διεκδικήσουν να μην γίνει καμία απόλυση». Παράλληλα τους καλεί «να μην δείξετε εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της κεντρικής διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, που ενώ γνωρίζει, δεν κάνει τίποτα».