Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 08:01

Χρυσό Δίπλωμα για το Λύκειο Ελληνίδων στο Φεστιβάλ Χορωδιών

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η συμμετοχή της παραδοσιακής χορωδίας του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Κώτσου, στον πρόσφατο Διεθνή Διαγωνισμό και το Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας: Κατέκτησε Χρυσό Δίπλωμα Επιπέδου Ι, διαγωνιζόμενη την Πέμπτη 15/10 στην κατηγορία των φολκλορικών χορωδιών.

Το πρόγραμμα της χορωδίας περιλάμβανε τα παραδοσιακά τραγούδια “Εχαμογέλασε η αυγή” (Ανατολική Θράκη - Κωνσταντινούπολη), “Τι καλά το λέει τ’ αηδόνι” (Δυτική Θράκη), “Απάνω στην τριανταφυλλιά (Χαλκιδική) και “Το Μαργούδι κι Αλεξαντρής” (τραγούδι των Μάρηδων του Έβρου). Τη συνόδευσαν οι μουσικοί Νίκος Παπαηλίου (κλαρίνο), Παύλος Μπατσικούρας (βιολί), Κυριάκος Μαρκόγιαννης (λαούτο), Χρήστος Λαδάς (σαντούρι), Γιώργος Κλάδης (κρουστά), καθώς και το σύνολο κρουστών «Κρόταλα» με τους Ανδρέα Παππά, Πέτρο Κούρτη και Βαγγέλη Καρύπη.

Εξάλλου, η χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων συμμετείχε στο εορταστικό γκαλά που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας την Παρασκευή, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα και ξεσηκώνοντας το κοινό με το γνωστό μικρασιάτικο τραγούδι «Τικ τικ τακ».

Τον συντονισμό της προετοιμασίας της χορωδίας για το φεστιβάλ και τον διαγωνισμό τον είχε αναλάβει η υπεύθυνη χορωδίας και μέλος του Δ.Σ. του Λυκείου, Αννα Μαύρου-Μπουζιάνη.