Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 17:58

“Το αλφάβητο της θεατρικής τέχνης” σήμερα στην Κυπαρισσία

“Το αλφάβητο της θεατρικής τέχνης” σήμερα στην Κυπαρισσία

Το θεατρικό εργαστήριο «Το αλφάβητο της θεατρικής τέχνης», οργανώνει  σήμερα στις 6 ώρα το απόγευμα η Αστική Πολιτιστική Εταιρεία «la Melena del Huachinango», σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας με εισηγητή τον Μεξικάνο ηθοποιό, σκηνοθέτη και δάσκαλο Luis Gómezbeck.

Σκοπός του εργαστηρίου που θα γίνει στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν κάποιες βασικές θεατρικές γνώσεις, σε επίπεδο θεωρητικό και πρακτικό, καθώς και να κατανοήσουν πως το θέατρο υποβοηθά στη διάπλαση του χαρακτήρος, της ψυχής και του μυαλού, ακόμα και όταν η ενασχόληση μ' αυτήν την παραστατική τέχνη γίνεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής , το θέατρο στην θεωρία: Βασικά ιστορικά θεατρικά στοιχεία. Το θέατρο στην πράξη: Αρχές και κανόνες του θεάτρου. Αυτοσχεδιασμός χωρίς κείμενο. Αυτοσχεδιασμός με κείμενο.
Η υποκριτική προσέγγιση των ρόλων: Τρόποι μελέτης ρόλων. Τρόποι ερμηνείας ρόλων. 
 Η σκηνοθετική προσέγγιση των κειμένων: Τρόποι μελέτης κειμένων. Τρόποι σκηνοθεσίας κειμένων.
 Η κριτική ματιά του κοινού: Πως κρίνουμε μια παράσταση. Πως βοηθά το κοινό την θεατρική εξέλιξη. 
Σημειώνεται πως η διάρκεια θα είναι  3 ώρες με ένα διάλειμμα των 10 λεπτών, η συμμετοχή είναι δωρεάν , ενώ θα δοθεί και βεβαίωση παρακολούθησης
Ο εισηγητής Luis Gómezbeck γεννήθηκε στο Μεξικό το 1977, σπούδασε ισπανική φιλολογία, θέατρο και υποκριτική στο Μεξικό και σωματικό θέατρο στην Αγγλία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια μουσικής, τραγουδιού, φωνής, ορθοφωνίας και σύγχρονου χορού στο Μεξικό, καθώς και φωτογραφίας, τηλεπικοινωνίας και ορθοφωνίας στην Ελλάδα. Ως ηθοποιός έχει παίξει σε σαράντα θεατρικές παραγωγές σε Αγγλία, Αργεντινή, Ελλάδα, Μεξικό, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία και Σκωτία. Έχει σκηνοθετήσει έξι παραγωγές στην Ελλάδα και πέντε στο Μεξικό. Ως δάσκαλος έχει διδάξει θέατρο σε μεξικάνικα και ελληνικά δημόσια σχολεία. Ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου και του φωτορεπόρτερ και μετρά συνεργασίες με εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας, του Μεξικού, της Ισπανίας και της Ιταλίας. 

Κ.Μπ.